Salgótarján

2018.05.16. 10:11

Művésztehetségek igazi otthona a zeneiskola

Öt Junior Prima díjast is adott a nagyvilágnak a sokszor lesajnált nógrádi megyeszékhely.

P. K.

Aligha van még egy olyan vidéki város, mint Salgótarján, amelynek zeneiskolája öt Junior Prima díjast – a zongorista Kiss Pétert, a trombitás Pálfalvi Tamást, a népdalénekes Kubinyi Júliát, a hegedűművész Gelencsér Jánost és a csellóval művészi szinten bánó Balázs Istvánt – adott volna az országnak.

A salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Tóth Tibor elmondta: intézményük sikeressége elsősorban a kollégák odaadó és lelkes munkájában, valamint magas szintű szakmai ismereteik átadásában rejlik.

– A salgótarjáni művészeti, illetve zenei oktatás már évtizedek óta virágzik, annak ellenére, hogy a nógrádi megyeszékhely a leghátrányosabb helyzetű magyar városok egyike – mondta Tóth Tibor.

A növendékek eredményességére jó példaként szolgál, hogy a közeljövőben Salgótarján város ifjú művésztehetsége, valamint kiváló tehetséggondozó pedagógusa címek átadása is megtörténik. Előbbi elismeréseket hat művészpalánta, utóbbiakat pedig hat tanár veheti majd át.

– Ebből is látszik, hogy jelenleg is vannak tehetséges fiataljaink, akik a későbbi években joggal pályázhatnak majd a Junior Prima díjra – hangsúlyozta az igazgató.

 

Kiemelt fotónkon: A salgótarjáni művészeti oktatás virágzik – Archív fotó: N. D., NMH

Ezek is érdekelhetik