Salgótarján

2018.05.30. 10:42

Itt készülhet el a város harmadik szabadtéri kiállítása

Mindennek az alapja a folyamatos fejlődés. Ezért döntött úgy a „Sakkozzuk ki!” akciócsoport, hogy idén egy, a korábbiaknál merőben nagyobb szabású projekt megvalósítását kezdeményezi.

G.K.

Az ötlethez új partnerek is társultak, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft., a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, valamint a Dornyay Béla Múzeum együttműködésével egy újszerű kulturális tér, Salgótarján harmadik szabadtéri kiállítása készülhet el idén nyáron – mondta el lapunknak Kelemen Tímea.

Az akciócsoport július 14. és 15. között megalkotja a „Kerülj képbe! – Utcai művészet a kultúráért” című tárlatot is. A kiállítás helyszínéül a főposta melletti aluljárót választották.

– Nyáron ennek a területnek a megújítását, átalakítását és dekorálását tervezzük a helyi önkéntesek, valamint a lokálpatrióták bevonásával. A terület a MÁV tulajdona, megkeresésünkre pozitívan reagáltak. Az engedélyezési eljárás azonban csak a végleges látványterv elfogadását követően kezdődik meg – hangsúlyozta Kelemen Tímea.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a megszépült falfelületek adnak majd helyet a tervezett „Salgótarjáni életképek” elnevezésű fotókiállításnak. Az akciócsoport tagjai június 7-ig, csütörtökig vár­ják a [email protected] e-mail-címre azokat a kreatív, mozgalmas, emberközpontú fényképeket, amelyek középpontjában a városi lét szépsége, a város értékei állnak.

– A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a település értékeire, valamint erősítse a helyiek identitástudatát. A projekt fontos feladata az is, hogy a nyári akció megvalósításáig egy újfajta, cselekvő közösséget hozzon létre Salgótarjánban – mondta Kelemen Tímea.

Ezek is érdekelhetik