Salgótarján

2018.05.05. 07:05

Dixielandfesztivál a visegrádi négyek gálájával

A Tarjáni Tavasz hagyományos rendezvénysorozata a május 5-éig a salgóbányai Medves Hotelben tartó, sorrendben negyedik salgótarjáni ifjúsági jazztáborral már elsején megkezdődött.

Cs. B.

A tábor benépesült, de mint Tóth Csaba fesztiváligazgató – aki nemcsak ötletgazdája, de mindmáig vezetője is e programnak – lapunk kérdésére elmondta: a 34. Nemzetközi Dixielandfesztivál valójában már szerdán elkezdődött, tulajdonképpen kétszer is: 11 és 13 órakor a József Attila Művelődési Központban a középiskolások számára rendezendő újszerű, úgynevezett beavató jazzkoncertek várták a diákokat. Közreműködött Németh Anna, a Zenthe Ferenc Színház művésze és az ugyancsak nógrádi kötődésű Lakatos Ürge Jazz Band.

Május 5-én, szombaton 14 órától a Fő téren kerül sor a visegrádi gálára, amely a helyi Karancs Old Boys és az ifjúsági jazztábor formációinak közreműködésével veszi kezdetét. Csehországból a Black Burinos, Szlovákiából a Funny Fellows, Lengyelországból a Leliwa Jazz Band érkezik Salgótarjánba, hazánkat a Dixie Kings of Hungary képviseli, soraikban néhány, a legendás Benkó Dixieland Bandben is szerepelt ismert zenésszel. Kísérő program a Nagy Palóc Gasztro Jam: bemutatkoznak és megkóstolhatók e vidék fesztiváljainak étkei.

Az idén nem lesz színháztermi gálaest, viszont szombaton 20 órától a Hello Caféban rendezik az úgynevezett JamBulit a szlovák Funny Fellows és a Fileck Trio közreműködésével. Ez az esemény belépőjegy ellenében látogat­ható. Május 6-án, vasárnap 11 órakor az Acélgyári úti Szent József-plébániatemplomban tartják a mindig nagy sikerű tradicionális kóruskoncertet a WindSingers a capella együttes fellépésével.

A Tarjáni Tavasz nevű művészeti fesztivál e nagy hagyományú rendezvénysorozata kapcsolódik a United Europe Jazzfesztiválhoz, amelyet az elmúlt napokban a lengyelországi Zakopanéban, a szlovákiai Besztercebányán és a csehországi Hradec Královében már megtartottak.

Kiemelt fotó: Számos koncert, színpadi program várja a vendégeket a fesztiválon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában