Nógrád megye

2018.04.07. 18:50

Választókerületi rekord: miénk az ország leghosszabb szavazólapja

A legtöbb jelölt a Nógrád megye 1-es választókerületében indul, így itt lesz az ország legnagyobb méretű szavazólapja is: az MTI információja szerint 203 milliméter széles és 510 milliméter hosszú.

F.Z.

Dr. Szabó József, Nógrád megye főjegyzője kérdésünkre elmondta, hogy az 1-es számú, salgótarjáni választókerületben 47, a 2-es számú, balassagyarmatiban pedig 84 település található. A megyében összesen 48 helyi választási iroda működik a polgármesteri hivatalokban, a jegyzők irányítása alatt. A salgótarjáni körzetben 17, a balassagyarmatiban 31 ilyen található.

Dr. Szabó József hozzátette: a 2016-os népszavazás idejére az informatikai rendszer kiépült és már akkor is kifogástalanul működött, ezt tesztelték is a választásokra készülve. A megyei kormányhivatallal, a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve gyakorlatot is tartottak a rendkívüli helyzetek kivédésére, mind Salgótarjánban, mind Balassagyarmaton. Így például áramszünet esetére mobil áramfejlesztők is rendelkezésre állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában