Mohora

2018.04.11. 12:21

Fotótárlaton a nógrádi lankák

Tavasznyitó kiállításra invitálta a vendégeket Balla István bőrész-iparművész, a Tolnay Klári Emlékház „gazdája”. Ezúttal a szomszédos Magyarnándorban élő fiatal fotós, Galbács Tamás képeit tekinthetik meg a látogatók.

H. H.

A tárlat megnyitóján a méltató Sztancsik József nyugalmazott tanár kiemelte, az alkotó két szenvedélye a kerékpározás és a vasút.

– Tökéletes alapossággal választja ki azt a megfelelő pillanatot, amikor „vonatvadász” módjára lekattintja a síneken zakatoló szerelvényeket. Ha kell, magaslatokra mászik fel, hogy a nógrádszakáli pályán haladó tehervonatot kattintsa le, ha kell, órák hosszat várakozik, míg a dombhajlat mögül kibukkan a „Piroska”.

 

Az alkotókedv és az elszántság Galbács Tamás életében a legteljesebb mértékben kiegészül a szülőföld mélységes szeretetével – hangoztatta Sztancsik József.

A Nógrádi lankákon, vadregényes tájakon című ki­állítás megnyitóján közreműködött a mohorai népdalkör, a magyar­nándori asszony­kórus és a Tormay Cécile Társaság. A tárlat május 7-ig tekinthető meg.

Kiemelt fotó: Galbács Tamás (balra) és Sztancsik József, Fotó: Torjay Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában