Nógrád megye

2018.03.23. 11:57

Szociális bolt nyílt Endrefalván

A község önkormányzata több mint két éve döntött, hogy szociális boltot létesít a községben.

Sz. F.

– Nálunk sok hátrányos helyzetű ember él. Rájuk gondoltunk, amikor a bolt megnyitásáról határoztunk. Rajtuk segítünk azzal, hogy jóval alacsonyabb áron vásárolhatják meg itt a tartós élelmiszereket, a háztartáshoz szükséges fontosabb alapanyagokat – mondta Csóriné Botyánszki Ágnes, Endrefalva polgármestere. A bolt két ember számára is munka­lehetőséget biztosít.

Közel az iskolához, viszonylag a falu központjában, a Dankó út 14-ben egy kis paraszti házban nyílt meg a szociális bolt. Deák István eladó elmondta, hogy az üzletük három helyiségből áll: eladótérből, raktárból és egy külön részből, ahol a vegyi árukat raktározzák. Termékeiket szinte beszerzési áron adják. Oláh Dzsenifer, a másik eladó arról szólt, hogy az alacsony árfekvés miatt egyre népszerűbb az emberek körében a szociális bolt. Mint mostanában minden üzletben, itt is felkészültek a húsvétra, beszerezték a szezonális árukat, s a polcon már ott sorakoznak a csokitojások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában