Tereske

2018.03.31. 13:12

Megelőznék a lemorzsolódást

H. H.

A Rétságtól hat kilo­méterre lévő község általános iskolája a ludányhalászi és a varsányi intézményekkel közösen­ összesen 80 ­millió forint pályázati támogatást nyert el a diákok lemorzsolódásnak csökkentése érdekében. Ennek keretében Szülő-­suli néven indítottak programot.

A lényeg, hogy az adott félév során a magatartás és szorgalom jegyek nélkül hármas tanulmányi átlagot el nem érő, illetve az adott időszakban jelentős mértékben romló teljesítményt mutató gyermekeket személyre szabott oktatási módszereket alkalmazásával, sajátos fejlesztő eszközök bevonásával igyekeznek hatékonyabban motiválni a tanulásra. E tekintetben a szülők is célkeresztbe kerülnek, hiszen sokszor maguk az otthoni, családon belüli körülmények alkalmatlanok arra, hogy a fiatalok többet bújják a tankönyveket. A program elemei számukra is tartalmaznak olyan ismeretanyagot, amelynek elsajátításával segíthetik „csemetéi­ket” a tanulásban. A kilencvenes létszámú iskolában, éppen a kistelepülési jelleg ­miatt sok a hátrányos ­helyzetű gyermek­.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában