Helyi közélet

2016.12.20. 07:29

Olvasóink közreműködésével ajándékoztunk

fenyvesi

A Nógrád Megyei Hírlap, valamint az nhc24.hu gyűjtést szervezett azért, hogy szebbé tegyük a nehézsorsú gyermekek ünnepét. Nagy örömünkre az általunk meghirdetett cipősdoboz-akció sikeres volt. Tegnap délelőtt megkezdtük a több tucat ajándék szétosztását, ami egészen szerdáig fog tartani. Elsőként a baglyasaljai Menedék Családok Átmeneti Otthonát látogattuk meg, valamint vittük el meglepetéseinket. Azért volt ez az intézmény az első „célpontunk”, mert náluk már előrehozottan, tegnap délután történt a karácsonyi ajándékozás, valamint a közös ünneplés, illetve az ünnepi vacsora. Időben odaértünk, így még az olvasóink által adományozott játékokkal, szaloncukrokkal is örömet szerezhettünk az ott lakóknak.

Salgótarján. Amikor beléptünk az intézménybe, kezünkben a sok-sok ajándékkal, az ott dolgozók nagy örömmel fogadtak bennünket. Minket is „elöntött” az ünnep hangulata, ugyanis finom illatok, szemet gyönyörködtető karácsonyfa várt ránk.

Ezt követően átadtuk a meglepetéseinket, továbbá váltottunk néhány szót Szabóné Balázs Beáta, intézményvezetővel is.

[caption id="" align="aligncenter" width="2667"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Szinte sugárzott, amikor arról beszélt, hogy ők előrehozzák a karácsonyi ünnepséget, vagyis már tegnap délután megtartották azt. Ilyenkor a kollégái egész nap tüsténkednek, már előre feldíszítik a házat, illetve készítik a családoknak a kis ajándékokat. Az ott dolgozók a gyermekkel mézeskalácsokat sütöttek, főtt az ünnepi ebéd, valamint feldíszítették már a lakók közös karácsonyfáját is.

Mindezeken kívül az összes ott lakó családnak névre szóló ajándékot készítettek, amelyek – lakossági adományokból származó – ruhaneműket, illetve ajándéktárgyakat tartalmaztak. A gyermekek is külön csomagot kaptak, amelyek koruknak megfelelően játékokat, mesekönyveket, illetve mindenféle meglepetéseket, továbbá édességeket tartalmazott.

A délután folyamán a kicsik, valamint szüleik műsorral készültek, amelyen a meghívott vendégek, illetve az ott lakók vettek részt.

Az intézményvezető kifejtette: ilyenkor hagyomány, hogy a megyében tevékenykedő kollégák, továbbá az összes szakember megjelenik a közös összejövetelen.

Az ünnepség után mindenki megkapta a saját kis csomagocskáját, aminek elmondhatatlanul örültek. Az anyaotthon dolgozói pedig még estére is friss, meleg ünnepi vacsorával kedveskedtek az ott élő 12 családnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="3008"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Az ajándékok átadásánál jelen volt még Szilágyi Leonóra, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének elnöke, valamint lapunk képviseletében Fenyvesi Gábor, főmunkatárs is, aki megköszönte olvasóink segítő szándékát.

Kitért továbbá arra is: a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztősége kitalálta, valamint koordinálta a hírlap saját cipősdoboz akcióját, de ezt az egész tevékenységet nem szeretnénk magunknak tulajdonítani, hiszen mindez nem lett volna sikeres, ha az a rengeteg jó szándékú ember nem csatlakozik kezdeményezésünkhöz.

Hangsúlyozta, alapvetően a felhívást mindenki megértette, annak alapján csomagolták be, hozták el nekünk dobozaikat. Nagyon jóleső érzés volt ez mindannyiunk számára – mondta a főmunkatárs.

Fontosnak tartotta kiemelni, mindezeken kívül érkeztek különféle játékok, ajándékok is, amelyeket a kollégákkal együtt csomagoltunk be. Kaptunk sok szaloncukrot is, voltak olyanok, akik azzal segítették a nélkülözőket. Ezekhez lapunk hozzátett még két nagy kartondoboznyi előbb említett édességet, így minden helyszínünkre tudunk vinni abból is.

Zárásként, még egyszer megköszönte azoknak, akik segítették, támogatták kezdeményezésünket, és így olvasóink közreműködésével ajándékozhattunk a szeretet ünnepe előtt. Ma, illetve holnap tovább folytatjuk akciónkat, így még két intézményt látogatunk majd meg.

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában