Helyi közélet

2016.12.27. 10:41

Mindenki karácsonya

fenyvesi

Több, mint két évtizedes hagyomány már a városban, hogy az ünnepeket megelőző napokban egy teljes délutánt átölelő programsorozatként tartják meg a „Mindenki karácsonya” elnevezésű rendezvényt.

Rétság. Először egy kézműves kirakodóvásár fogadott kicsiket és nagyokat a művelődési központ aulájában.  Sok-sok szép, és egyedi portéka sorakozott az asztalokon, a környék kiváló mestereinek keze munkáját dicsérve. Sőt, aki akarta, maga is formálhatott apró díszeket, ajándéktárgyakat.

Ezután a színházterembe invitálták a résztvevőket. Itt az Escargos együttes adott koncertet, illetve a Simon Katalin vezette Kereplő néptáncegyüttes különböző korosztályos csoportjai vonultak végig a termen, síppal, dobbal muzsikálva, regölésekkel kísérve idézték meg az ünnepkörhöz kötődő népszokásokat, és az Ékes énekegyüttes tagjai szólaltattak meg karácsonyi dalokat.

A műsort követően az esemény a művelődési ház bejáratánál folytatódott, a város karácsonyfájánál. Itt Hegedűs Ferenc, Rétság polgármestere, valamint Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője mondott beszédet. Mindketten kiemelték, hogy Jézus születésének köszöntése a várakozás és útkeresés időszaka, amikor együtt van minden család, és átélik, átérzik a pillanat meghitt örömét. Ilyenkor nagyobb szeretettel fordulnak egymáshoz az emberek, és azok is, akik egyébként anyagi forrásaikból nem tehetnék meg, segítenek a rászorultakon. Ez a legszebb és legtisztább ünnepe mindannyiunknak, karácsonykor kicsit szebbnek látjuk a világot, és bizakodunk, őszinte hittel tekintve a jövőre. A honatya külön köszönettel illette a település polgárőreit, akik az év minden napján szolgálatban állva figyelnek arra, hogy a polgároknak zökkenőmentes legyen az életük.

A rendezvény végén, miután Jakus Tímea színművésznő részleteket adott elő a Karácsonyi rege című versből, a szomszédos parkolóban felállított asztalokon halászlé, mákos guba, meleg tea és forralt bor várta a vendégeket.

H.H.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában