Helyi közélet

2016.09.28. 08:15

Perre készülhet a Palóc Nagyker

fenyvesi

Egy hetes kényszerleállás után a Palóc Nagykereskedelmi Kft. körülbelül ötven üzlete újranyitott a hétvégén. A nógrádi céget a CBA kizárta az országos hálózatból, így az nem jogosult tovább használni a CBA és a Príma nevét és emblémáit. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. azonban nem távolította el az arculati elemeket az újranyitott üzletekről, ezáltal jogsértést követetett el. A CBA közleményben közölte lapunkkal: perelni fog.

NMH-Információ. Újranyitott a Palócnagyker több tucat boltja a hétvégén. A vásárlók szerint a polcokon nem sok termék érhető el, úgy tűnik, hogy a meglévő készletet árulja ki a cég. Mindenesetre sokan ennek is örülnek, mert vannak olyan területek, ahol kizárólag ezek a boltok látják el a lakosságot. Mint ismeretes, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t kizárta a CBA a franchise-rendszeréből, mivel a nógrádi cég többszöri jelzésük ellenére sem tett eleget a szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályokat huzamosabb ideje nem tartotta be. Az ezzel kapcsolatos, korábban kiadott CBA-s sajtóközlemény szerint az országos hálózatot működtető, magyar tulajdonú üzletlánc kötelezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t arra, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el. A boltokon ugyanakkor ezzel kapcsolatban mostanáig nem történt változás: az emberek „azt hihetik”, hogy továbbra is CBA és Príma boltokban vásárolnak. A múlt hét szerdai szakszervezettel folytatott nyilvános egyeztetésen a dolgozók elmondták, hogy kérdés számukra, ki fogja eltávolítani a kirakatokról a hálózat logóit, és hogy például, milyen munkaruhában fognak dolgozni, már aki bemegy, és nem táppénzen tölti ezeket a napokat, heteket. Akkor ők úgy fogalmaztak, a legokosabb a logózott ruhákat otthon hagyniuk a munkába állóknak. A cégérek azonban fönt maradtak az épületeken, a dolgozók elmondása szerint nem volt, aki leszedje azokat, nincs rá pénz a cégnél. Közben megindult a csődvédelem a Palóc Nagykereskedelmi Kft-nél, a Balassagyarmati Törvényszék Cégbírósága kijelölte a vagyonfelügyelőt. Ez előrelépést hozhat a bérek kifizetése és a tartozásrendezések terén és egyes felvetések szerint talán a cég továbbműködésére is lesz mód. A logók és emblémák jogtalan használata kapcsán hétfőn délután a CBA közleményt adott ki, amelyben ez olvasható: „Megszűnt a franchise partneri jogviszonyunk a Palóc Nagyker Kft-vel. A szerződés értelmében kötelezettségük volt arra, hogy eltávolítsák a CBA és Príma arculati elemeket az üzletek külső-, és belső felületeiről. Mivel ez nem történt meg, így a jogosulatlan védjegyhasználat miatt jogi lépéseket teszünk a Palóc Nagyker Kft-vel szemben.”

Lakatos Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában