Helyi közélet

2016.01.21. 15:08

Vidékfejlesztési program

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Bíró Anna az MNVH Nógrád Megyei területi felelőse, Agrár Vidékfejlesztési Programokért felelős helyettes államtitkárság munkatársa előadás közben[/caption]

Nógrád megye településein is fontos, hogy a 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program minél szélesebb körben eljusson a polgármesterekhez, jegyzőkhöz, hogy a pályázni szándékozók a lehető legalaposabban felkészüljenek a meghatározott feltételek teljesítésére.

Salgótarján. Legfontosabb szerepünk az, hogy az önkormányzati vezetők minél szélesebb körét megismertessük a Vidékfejlesztési Program adta lehetőségekkel, ezek részleteivel, annak érdekében, hogy a pályázni szándékozók a lehető legalaposabban felkészüljenek a meghatározott feltételek teljesítésére. Megyei területi felelősként célom, hogy az önkormányzatok, civilszervezetek, LEADER szervezetek ezekhez az információkhoz minél hamarabb és minél hatékonyabb módon jussanak hozzá.

Az információ átadásán túl nagyon fontosnak tartom a kistelepülések vezetőinek észrevételeit közvetíteni a Miniszterelnökség felé - mondta el Bíró Anna az MNVH Nógrád Megyei területi felelőse, Agrár Vidékfejlesztési Programokért felelős helyettes államtitkárság munkatársa, a megyében megrendezett fórumokon. Nagy segítség a pályázatot benyújtók részére – tette hozzá –, hogy közvetlenül is képviselni tudjuk az önkormányzatok, a gazdálkodók és a feldolgozók érdekét, első kézből értesülhetnek támogatási lehetőségekről, azok részleteiről, kiegészítő technikai feltételekről.

Kiemelte, hogy a 2016-os év első felében előre láthatólag milyen pályázatok kiírására kerül sor, illetve beszélt a 2014-2020-as önkormányzatokat érintő pályázati lehetőségekről. Ismertette többek között a kisméretű infrastruktúrák és alapvető szolgáltatások fejlesztését a vidéki térségekben. Elmondta, hogy a támogatható tevékenységek között szerepel többek között az állami/önkormányzati funkciót nem magába foglaló közösségi funkciókat ellátó létesítmények energetikai korszerűsítése és megújuló energiaforrások használata, a helyi termékértékesítést szolgáló piac infrastruktúra fejlesztése, a külterületi közutak fejlesztése, a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, az energetikai korszerűsítése, a közétkeztetést végző intézmények konyhájának fejlesztése, a köz- és vagyonbiztonságot szolgáló fejlesztések: polgárőr és mezőőr szolgálat jármű és eszközbeszerzései, az önkormányzati közforgalmú utak kezelése, állapot javítása, karbantartása kapcsán erő és munkagépek beszerzése, valamint az 1000 fő alatti településeken a többfunkciós közösségi tér, szolgáltató központ létrehozása, fejlesztése.

Zárásként biztosította a megjelent vezetőket, hogy készséggel áll rendelkezésükre és a következő hetekben személyes találkozók, fórumok keretében folytatja a polgármesterek tájékoztatását a megye egész területén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában