Helyi közélet

2016.01.12. 08:42

Üzemeket, orvosokat  és városőrséget ígér a Jobbik

fenyvesi

[caption id="" align="alignleft" width="700"] Vona Gábor pártelnök (balra) mutatta be a Jobbik polgármester-jelöltjét, Hulitka Istvánt[/caption]

Megnevezte jelöltjét a február 28-i időközi polgármester-választásra a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A pártelnök olyan embert ajánlott Salgótarján élére, aki építeni és nem rombolni akar. Vona Gábor szerint precizitás, alázat és a város szeretete kell ahhoz, hogy Salgótarján fejlődjön. Hulitka István ilyen ember – mondta. A választási program gerince a munkahelyteremtés, az egészségügyi ellátás fejlesztése és a közbiztonság javítása.

Salgótarján. Jelenleg is az önkormányzat pénzügyi bizottságának a tagja a Jobbik jelöltje, így van rálátása a gazdasági helyzetre. Magyarország második legerősebb politikai közössége áll Hulitka István mögött, aki mindenben élvezi a párt támogatását – jelentette ki a pártelnök. Hozzátette: nem az ellenfeleik gyengeségeit, hanem a saját erősségeiket szeretnék kidomborítani a kampány során. Egy tisztességes versenyben a saját programjukat szeretnék bemutatni a választópolgároknak.

Úgy fogalmazott: a város az egyik nagy vesztese volt a rendszerváltásnak és az elmúlt huszonöt évnek, egyik kormány sem tudta visszaadni Salgótarján régi fényét. A baloldal szétesettsége miatt erre már nem is lehet képes, a Fidesz pedig sohasem szerette a várost.

Vona Gábor a 2014-es önkormányzati választások óta jobbikos irányítás alatt működő Ózdhoz hasonlította a nógrádi megyeszékhelyet, és több párhuzamot is vont a két település között – utalva a szociológiai, gazdasági és társadalmi viszonyokra. Hangsúlyozta: „itt is bizonyítani szeretnénk”, amihez a városnak „összefogást javaslunk”.

Hulitka István bemutatkozásában kifejtette, hogy kétdiplomás emberként és egy – a családjával már külföldön élő – lány édesapjaként mindig szeretett volna alkotni, amit sikerült elérnie. Megtanult az emberekkel foglalkozni, törődni és kemény munkával célokat elérni.

Programja legsürgetőbb elemének – amit megválasztása esetén elsőként meg fog valósítani – a 2016-os év pénzügyi koncepciójának kidolgozását és megvalósítását jelölte meg, amit a fejlődés útján való elindulás alapjának nevezett.

Fontosnak tartja a terület- és településfejlesztési operatív programok nyújtotta lehetőségek hatékony kihasználását. Sajnálatát fejezte ki, hogy a felhasználható 9,2 milliárd forintos keretből kevés pénz jut a munkahelyteremtésre. Bejelentette, hogy jelenleg egy kohászati és egy gépgyártó üzemmel tárgyal, akik hajlandóak lennének Salgótarjánba települni és munkát adni az embereknek, de ehhez – úgy véli – az oktatás megreformálása szükséges. Salgótarján nem alkalmas a duális képzésre megvalósítására – mondta. Műhelyeket építene és oktatókat adna a Salgótarjáni Szakképzési Centrum iskolái számára, akik megfelelően felkészítik a tanulókat az életre. Szeretné az oktatást összekapcsolni a termeléssel.

Az orvoshiány kapcsán megjegyezte: ingyenes lakásokat biztosítana az ide érkező orvosoknak és felújítaná a rendelőket. A völgyvárosi adottságokból fakadó közlekedést is megújítaná, ezen belül kitért az útvonalhálózat átszervezésére és a közösségi közlekedés nagyobb pénzösszeggel való támogatására.

A lakosság biztonságérzete és vagyonának védelme érdekében Ózdhoz hasonlóan városőrséget állítana fel. Szeretné elérni, hogy az elvándorolt emberek visszatérjenek, valamint, hogy a salgótarjáni fiatalok itt telepedjenek le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában