Helyi közélet

2016.01.22. 17:54

Összefogással Jázminkáért!

fenyvesi

Gyermeket kérni, majd kapni – csodálatos dolog. Amolyan igazi Isteni csoda, a legnagyobb dolog az életben. Semmihez nem hasonlítható, határtalan boldogság, amelyet átérezhetünk ugyan, de igazából felfogni sosem tudunk: emberi akaratból foganó, de valójában égből alászálló, kegyelemből kapott csodálatos ajándék

Rimóc. Gyermekáldásról hallva, minden jószándékú ember szívét melegség járja át. Hála, öröm és beteljesedés különös, megbonthatatlan egysége ez. Igaz a mondás, minden anyának a saját gyermeke a legkedvesebb, a legszebb. Legyen az akármilyen rosszcsont, örökmozgó, túlságosan is cserfes vagy ne adj Isten beteg, egy a lényeg: a miénk! Életünket bearanyozó valóságos kis csoda, őszinte kis tünemény, akit segíteni, oltalmazni és bátorítani kell minduntalan. Beteg kisgyermekről hallva, sokunk szíve elszorul, jobb érzésű anyukáknak gombóc kerül a torkába és átérzik, mekkora feladatot kapott az élettől az a másik szülő, s titkon reménykednek s fohászkodnak, hogy velük ez sose történjen meg. A betegség sosem öröm.

Az állapotáról még mit sem sejtő kisgyermek boldogságát fenntartani, a kedvében járni, osztozni fájdalmain, állapotát szinten tartani, a kezelés költségeit előteremteni, utaztatását megoldani, ugyanakkor erőn felül mosolyogni rá – akkor is ha szívünk szakad bele, hihetetlen erőt és kitartást igénylő, valódi életfeladat. Erről talán a rimóci Szita Jázmin szülei tudnának igazán sokat mesélni. Különösen édesanyja, Szitáné Laczkó Henriette, aki a nap 24 órájában 5 éves kislánya mellett van, ápolja, gondozza, s erőn felül azon szorgoskodik, hogyan varázsoljon minden napot csodálatossá – ahogy ő nevezi – Angyalkája életében.

Hiszek a szeretet erejében. Mindig arra törekszek, hogy drága kicsi Angyalkámat sok ember vegye körül. Nagyon szeret szerepelni és kedveli, ha sokan vannak körülötte. Busszal is sokat közlekedünk, mert a férjem nem vihet mindig minket. Csak ő dolgozik a családban Salgótarjánba is járunk gyógypedagógushoz, ami óvodához kötött. Néha elég körülményes a busszal való közlekedés, mert előfordul, hogy a babakocsit is össze kell csukni és hát ez elég nehézkes. Nagy álmunk egy olyan autó, amibe Jázminkám be tudna menni a kerekesszékkel, de ahhoz jogosítvány kellene szereznem. Most már a fürdetés is egyre nehezebb, hagyományos, kis fürdőszobánk van, amibe be sem fér a kerekesszékkel. Elindítottam a mozgáskorlátozott támogatást, de olyan bonyolult, főleg hogy a házunkat át kellett adjam az eszközkezelőnek és most, mint albérlők lakunk a saját házunkban – szögezte le az édesanya.

Mindig azon töröm a fejem hogyan segíthetnénk az én Életem Melengető Napsugarának. Időnként kimerülök, de a jó emberek mindig segítenek talpra állni, ha elesek. Sok tervem van most is. Szeretnénk az idén egy mobilgarázst, ezt még talán meg lehetne valósítani. Acélszerkezet. Az interneten láttam, abban tudnám tárolni a segédeszközöket. Emellett szeretnénk neki egy gerincnyújtó padot és támlás szobabiciklit, ami folyamatosan mozgatja a Kicsikém lábacskáit. Nem tudom. hogy elektromos létezik-e, mert ő nem tudja hajtani.

A szeretet és az összefogás igen is csodákra képes! Sokan azt gondolják, velük ilyesmi úgysem történhet meg. A valóság azonban más! Bármikor, bármi megtörténhet és akkor bizony meg kell élni, túl kell élni és talpra kell állni! S az ember – ha fogcsikorgatva, átsírt éjszakák után, magát és családját lemondásra, nélkülözésre késztetve is – folytatja. Erőn felül teljesít, hiszen van kiért és van miért! A gyermek mosolya, a gyógyulás leghalványabb szikrája is új erőt ad.

Bizonyára feltűnt már, szűkebb pátriánkban is rengeteg kisgyerek küzd ilyen-olyan, gyógyítható vagy gyógyíthatatlan betegséggel. Jázminka egy a több tucatnyi ilyen csemete közül. Lapunk, a szerkesztőségi kollektíva mindig is fontosnak tartotta a karitatív tevékenységet. Kisgyermekes szülőként pedig az ember különösen figyelmes lesz az ilyen dolgokra. Kérjük hát mindazon jólelkű embereket, akiknek módjukban áll, segítsenek nekik! Könnyítsük meg a betegség elviselését, vegyünk le egy kis terhet az árral szemben úszó szülők válláról! Gyűjthetünk kupakot, pénzt adhatunk össze a gyógyulásához szükséges eszközökre vagy csak egyszerűen mondhatunk néhány együtt érző, kedves szót! Sosem tudhatjuk kinek mit hoz az élet, s fordított esetben mindenkinek jól esne a segítség és a szeretet!  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában