Helyi közélet

2016.01.21. 08:25

Fő cél: munkahelyet az embereknek

fenyvesi

 

Thürmer Gyula a Magyar Munkáspárt salgótarjáni polgármesterjelöltje sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a Fidesz-KDNP és az MSZP jelöltjei után harmadikként sikerült összegyűjtenie a szükséges ajánlásokat, így hivatalosan is indulhat a februári időközi választáson. A politikus a bejelentést követően a körvonalazódott terveiről és elképzeléseiről is beszámolt lapunknak.

Salgótarján. Örömteli számunkra, hogy az itt élő emberek jó szívvel adták az ajánlásaikat, és úgy láttak látták érdemes a munkáspárt jelöltjének indulni a februári időközi választáson – kezdte a sajtótájékoztatót Thürmer Gyula polgármesterjelölt.

Majd így folytatta: – Mi az itt élő emberek érdekeit szeretnénk képviselni. Mi visszautasítjuk az ország kormányzatának azt a nyomásgyakorlását, aminek jelét a napokban is tapasztaltuk, hiszen nem az lényeg, hogy a kormánnyal együttműködő polgármestere legyen a városnak. Hanem az a fontos, hogy a város lakói válasszák meg azt a polgármestert, aki a szívükhöz közel áll. S akit megválasztottak, azaz illető az itt élő emberek érdekeit képviselje, és az ő kötelessége, hogy „kiverje” a kormányból mindazt a pénzt és támogatást, ami a városnak szükséges. Ha a munkáspárt adja a polgármestert, akkor mi konstruktív ellenzéke leszünk a kormánynak, ami jó abban együtt fogunk működni, ami rossz azt pedig visszautasítjuk, de mindenben a lakosok érdekei mellett fogunk kiállni – emelte ki. Hozzátette: sok háztartásnál járt és sok helyen volt tapasztalható, hogy nem fűtenek, mert az emberek szegények. Nincs pénzük, mert nincs munkájuk, megélhetési lehetőségük, ezért a legfontosabb céljuk, hogy munkahelyeket teremtsenek Salgótarján lakosai számára. S ennek a megvalósításához egy nagy és jó elképzelésre van szükség, hiszen a jó ötletekhez könnyebben lehet pénzeket találni.

Kérdésünkre válaszolva Thürmer Gyula kifejtette: a kampány ideje alatt tervezi, hogy találkozik a megyeszékhelyen működő vállalkozásokkal, akik túlélték a válságot és az ipar szétrombolását. S meg fogja kérdezni tőlük, mi a sikerük titka és milyen elképzeléseik vannak a munkahely-teremtéssel kapcsolatosan. Miután megtudták a jó koncepciókat, megpróbálják szélesebb körben népszerűsíteni és eladni azokat.

A felsőoktatással kapcsolatos felvetésünkre a politikus kihangsúlyozta: ha sikerülne az ipar egy részét helyreállítani, akkor olyan műszaki képzést lehetne ide telepíteni, ami a felső szinten megteremtené az oktatást és segítené a munkaerő továbbfejlődését. Továbbá ha sikerülne Nógrád megyét az idegenforgalmi ipar központjává tenni, akkor erre is lehetne ráépíteni egy idegenforgalmi felsőfokú szakképzést, ami kiváló hozzáértő szakembereket képezne a régió és az egész ország számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában