Helyi közélet

2016.01.10. 09:50

A Ferencvárosi Sasok diadala

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Az első csoportmeccsen a Fradi (zöld-fehérben) fordított a Hotel Salgó ellen[/caption]

Fantasztikus sportnap volt szombaton a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, ahol teltház előtt az elmúlt évek-évtizedek kiváló futballistái kápráztatták el a közönséget. Köszönhető ez Gabora Jánosnak, aki immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg a jótékony célú nemzetközi öregfiúk-teremtornát. A döntőben a Ferencvárosi Sasok csapata 4–3-ra nyert a Debrecen ellen. A kedvezményezett ezúttal a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája volt.

Teremlabdarúgás XXIV. nemzetközi jótékonysági Gabora-gála, Salgótarján. A huszonnegyedik Gabora-gálán hat csapat küzdött, soraiban hajdani válogatottakkal, egykori sztárokkal. A Ferencvárosi Sasokban többek között a pályára lépett Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Wukovics László, Mátyus János, a Videotonban Kuttor Attila, Rehák Viktor, Hegedűs Ferenc, a Hotel Salgóban Novák János, Oláh Tibor, Balázs Attila, az Újpestben Szanyó Károly, Kovács Zoltán, Tamási Zoltán, a Debrecenben Arany László, Bencsik András, Fekete Róbert, míg a szlovákiai Dunaszerdahelyben Pinte Attila, Bari Jenő, Zsákovics Tibor, de sorolhatnánk tovább a neveket. A gálameccseken játszott a magyar olimpiai csapatban Martinek János, Kovács István, Deák-Bárdos Mihály, a Sport TV Teamben Petur András, Bognár György, míg a Gabora Teamben dr. Bartha Csaba, Sipos Jenő és dr. Gaál Zoltán is.

A mérkőzéseket Makai János, Vígh Tibor, valamint a nógrádi Varga Gábor és Pál László vezette. A rendre Cene Gál Elemér vezetésével a Red-Scorpions Security Vagyonvédelmi Kft. ügyelt. Az esemény fővédnöke Demján Sándor, a VOSZ elnöke, védnöke Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és dr. Palásthy Tamás ügyvéd volt.

Az eseményen elsőként Gabora János főszervező köszöntötte a résztvevő csapatokat, nézőket, majd Fekete Zsolt, Salgótarján alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Az eddigi odaadó munkájáért Salgótarjánért emlékérmet kapott Gabora János és a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibor, a gálák meghatározó alakja. A hosszú évek óta tartó kiemelkedő támogatásukért Tóth Szilárd, Tábori Péter, Kovács Norbert és Fülöp Zsolt részesült elismerésben. Aztán megemlékeztek azokról az elhunytakról, akik részesei, vagy támogatói voltak a gáláknak.

Bemelegítéseként a Coca-Cola válogatott fölényesen nyert a Szponzori válogatott ellen, majd következtek az egyszer húszperces összecsapások, ahol az egykori kedvencek újfent bizonyították, hogy még mindig jó barátságban vannak a labdával, s a publikum egy-egy kiváló megoldás láttán hatalmas tapssal jutalmazta őket. A gálamérkőzéseken is remek öszszecsapásokat láthatott a közönség. A hangulat a tetőfokára jutott, amikor Valaskó Ferenc színész-énekes előadta a dunaszerdahelyi mérkőzések előtt rendre elhangzó „Nélküled” című dalt.

Remek mérkőzéssel indult a torna: a Ferencváros és a Hotel Salgó csatájából a zöld-fehérek kerültek ki győztesen, akik második meccsükön a Videoton ellen is nyertek, így az elődöntőben a másik csoport másodikjával játszottak a döntőbe jutásért. Itt a tavalyi a tornán győztes Újpest ellen hétméteresekkel bizonyultak jobbnak. A másik ágon csoportgyőztes Debrecen (B-csoport) szintén hetesekkel győzte le a Hotel Salgót. A harmadik helyért vívott csatában sokáig döntetlenre állt az Újpest–Hotel Salgó mérkőzés, majd a hajrában lila-fehérek diadalmaskodtak. A finálé nagy küzdelmet hozott. A Fradi kétgólos előnyre tett szert, de a Debrecen fordított. Azonban jól hajráztak a zöld-fehérek, előbb egyenlítettek, majd a vége előtt egy perccel megszerezték a győztes találatot is, így megnyerték a tornát.

A sportereklye árverésen a magyar olimpiai bajnokok által dedikált mez 160 ezer forintért kelt el. Az esemény ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult.

A torna jegyzőkönyve

A-csoport

Ferencvárosi Sasok – Hotel Salgó 2–1. Gl.: Baranyai P., Besenyei F., ill. Oláh Teofil. Videoton – Hotel Salgó 0–5. Gl.: Ivitz Z. (2), Smelkó K. (2), Horváth K. Videoton – Ferencvárosi Sasok 2–4. Gl.: Rehák V. (2), ill. Berkes L. (2), Szentandrási Zs., Lászka B.

Végeredmény: 1. Ferencvárosi Sasok 6 pont (6–3), 2. Hotel Salgó 3 (6–2), 3. Videoton 0 (2–9).

B-csoport

Dunaszerdahely – Debrecen 3–5. Gl.: Bari J., Pinte A., Zsákovics T., ill. Bencsik A. (2), Siklósi Cs., Szabó A., Fekete R. Újpest – Dunaszerdahely 3–2. Gl.: Tamási Z., Sztaskó Z., Zombori Z., ill. Gombos A., Novota Z. Debrecen – Újpest 3–3. Gl.: Nagy Sz., Nagy A., Nagy I., ill. Kovács Z. (2), Weisz T.

Végeredmény: 1. Debrecen 4 pont (8–6), 2. Újpest 4 (6–5), 3. Duna-szerdahely 0 (5–8).

Elődöntők: Ferencvárosi Sasok – Újpest 2–2 – hétméteresekkel: 6–5. Gl.: Lipcsei P., Besenyei F., ill. Kovács Z., Weisz T. Debrecen – Hotel Salgó 1–1 – hétméteresekkel: 4–2. Gl.: Ivitz Z., ill. Nagy Sz.

A 3. helyért: Újpest – Salgó Hotel 3–2. Gl.: Pál Z., Tamási Z., Zombori Z., ill. Ivitz Z. (2).

Döntő: Ferencvárosi Sasok – Debrecen 4–3. Gl.: Wukovics L. (2), Berkes L., Besenyei F., ill. Fekete R. (2), Siklósi Cs. 1.

Végeredmény: 1. Ferencvárosi Sasok, 2. Debrecen, 3. Újpest, 4. Salgó Hotel, 5. Dunaszerdahely, 6. Videoton.

Gálamérkőzések: Sport TV – Gabora Team 1–1, Magyar olimpiai csapat – Sport TV 4–0, Gabora Team – Magyar olimpiai csapat 3–3. Végeredmény: 1. Magyar olimpiai csapat 4 (7–3), 2. Gabora Team 2 (4–4), 3. Sport TV 1 (1–5).

Bemutató mérkőzés: Szponzori válogatott – Coca–Cola válogatott 4–14.

Különdíjak: Gólkirály: Ivitz Zoltán (Salgó Hotel) 5 találattal. Aranycipős: Lipcsei Péter (Ferencvárosi Sasok). Aranylabdás: Mátyus János (Ferencvárosi Sasok).

A fentebb felsoroltakon kívül a támogatók által még számtalan díj került kiosztásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában