Helyi közélet

2015.07.04. 08:02

Elismerés munkájukért, idejükért, életükért…

fenyvesi

„Az egészségügyben dolgozók számára sokszor fontosabb a saját megélhetésnél is az, hogy megtudták-e, megtudják-e adni a betegeknek a megfelelő, lehető legjobb eljárást. S borzasztó lehet azt megélni, amikor ez önhibájukon kívül ez nem mindig sikerül.” – hangzott el egyebek mellett az salgótarjáni Apolló Centrumban megrendezett Semmelweis napi városi ünnepségen. Salgótarján. – Július elseje az egészségügyi dolgozók ünnepe. Ilyenkor megállnunk és meg kell emlékeznünk azokról, akik talán a legszebb, de egyben a legnehezebb hivatást választották. S messze nem kapják meg, és a mostani álláspontok alapján még a következő években sem fogják megkapni azt a megbecsülést, amelyet a munkájukért, idejükért, a feláldozott életükért igenes megérdemelnének – fejtette ki Dóra Ottó polgármester.

A megyeszékhely vezetője hozzátette: az orvosok, ápolók és védőnők végzik a feladataikat, s valószínűleg nem azon gondolkodnak van-e elég és megfelelő eszköz arra, hogy az éppen szembejövő beteget a kor lehetőségeihez képest a legjobban ellássák. Hanem az jár a fejükben, hogy életeket mentsenek, és a gyerekek, felnőttek, idősek számára lehetőség szerint minél tovább tegyék lehetővé számunkra azt, hogy amíg ezen a földön vannak kevés gonddal és panasszal élhessenek.

Gondolatai zárásaként a város első embere arra kérte Salgótarján egészségügyi szakembereit: ahogyan eddig ez után is mindig a beteg legyen az első, és tegyenek meg mindent azért, hogy minél többen teljesen gyógyultan távozhassanak az önök kezei közül, vagy akinek már a teljes gyógyulás nem lehetséges könnyítsék meg az életét. A köszöntőt követően az ünnepség résztvevői meghallgathatták a Váci Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadását, amelyben a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar Kamarazenekarának közreműködésében felcsendült Mozart Varázsfuvolájából az Éj királynő áriája, valamint Gluck – Boldog lelkek tánca című műve is. Az ünnepi műsor után a díjkiosztó következett, amelynek keretében az egészségügyben végzett magas színvonalú szakmai tevékenységéért Salgótarján emlékérmet vehetett át Ondrékné dr. Tóth Edit, dr. Tajti Lászlóné dr. Nagy Rozália és Márkus Lászlóné. A rendezvény ezután egy kötetlen beszélgetéssel fejeződött be az Apolló Centrum aulájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában