Helyi közélet

2015.05.27. 15:11

Többmilliós vesztséget hozott az óvodai kazáncsere

fenyvesi

Az elmúlt héten, rendkívüli képviselő testületi ülést tartott a város képviselő-testülete. Az ülésen mindössze öt fő napirendi pont került megtárgyalásra.

Pásztó. Elsőként, egy már több éve húzódó a város önkormányzata számára kellemetlen bírósági eljárás alatt lévő ügyben kellett dönteni a képviselő-testületnek.  A város Cserhát lakónegyedében lévő óvodájában 2010-ben, az önkormányzat egy gyöngyösi kft-től fűtéskorszerűsítés céljából a régi kazán helyett 2 db 100 kw- os pellet tüzelésű kazán épített be. Az átadást követően rövid időn belül kiderült a kazán nem tudja kifűteni az épületet, ezért az önkormányzat cserét követelt, mely eredménytelennek bizonyult, így peres eljárás alá került az ügy. Időközben kiderült az önkormányzat téves műszaki adatokat, paramétereket adott meg a kft. részére, ezért ő elzárkózott a kazáncserétől, majd a bíróság is neki adott igazat. Ma egyetlen értelmes lehetősége maradt az önkormányzatnak:- a bíróság által a kft.,-nek korábban részére megítélt alap, illetve a perköltséget mely eléri 5,5 millió forintot megfizeti, egyben visszavonja az időközben az eredeti ítélet elleni fellebbezését. Ennek megtételét követően az önkormányzat mentesülhet további milliós értékű kamatköltségek megfizetésétől. Második napirendi pontként került a képviselők asztalára a gyermekszegénység elleni több éve futó pályázati program ismertetése, melyet eddig a járás más településeihez képest a város még nem pályázott meg. Későbbiekben egy sikeres pályázat befogadása esetén a nyári szünetben (53 napig) a nyilvántartott rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő helyi kisgyermekek, jelen esetben a 366 fő közül 100 gyermek részesülhetne ingyenes napi étkeztetésben.  A következőkben döntöttek arról is képviselők ,hogy a polgármesteri hivatal jelenlegi 44 fős létszámkeretét július elsejétől 1 fővel (gépkocsivezető) csökkentik, majd a strandi jellegű pályázatokról döntöttek az ülésteremben helyet foglaló képviselők. Ezek szerint az idényjellegű strand belterületén az új szezonra három hölgy, Árminiczki Józsefné (büfé), Mucsina Pálné (lángossütő), Gőcze Lászlóné (strandcikk-áruda) nyerte el az érintett szolgáltatás üzemeltetés jogát. Végezetül Farkas Attila jelenlegi alpolgármester a Dél-Nógrádi Vízmű kft. felügyelő bizottsági tagságát erősítette meg a város képviselőtestülete.

Czimer Z.

Címkék#Pásztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában