Helyi közélet

2015.05.19. 19:17

Tisztújítás várlátogatással

fenyvesi

Világörökségi helyszínen tartotta tisztújító gyűlését a Fidelitas Nógrád Megyei Szervezete, ahol újra – immár másodízben – Jakab Jácintot választották a megyei választmány élére. Az elnökség munkájában rajta kívül három új alelnök vesz részt. A tanácskozást követően a választmány tagjai közösen ellátogattak a nemrégiben felújított Hollókői Várhoz, majd tettek egy sétát az Ófaluban. Hollókő. A választmányi ülésen a leköszönő elnökség beszámolt az elmúlt két éves időszakban elvégzett munkájáról, a hátrahagyott sikeres választási évről, az időközi megmérettetésekről, valamint a szervezet fejlődéséről és eredményeiről. A megyei választmány tagjai egyhangúlag elfogadták az elnökség beszámolóját, ezt követően javaslatokat tettek az új tisztségviselők személyére.

[caption id="" align="aligncenter" width="817"] A választmány tagjai a felújított várat is megtekintették[/caption]

A szavazás eredményeként a Fidelitas Nógrád Megyei Választmányát a következő két évben is Jakab Jácint országos alelnök, salgótarjáni önkormányzati képviselő irányítja majd. Az elnökség munkájába három új alelnök kapcsolódik be: Kertész Csilla, a balassagyarmati Fidelitas elnöke, Csizmár Gábor bánki csoportelnök és Szabó Norbert, a bátonyterenyei Fidelitas alelnöke. Jakab Jácint elmondta: véleménye szerint a három újdonsült alelnök személyében lelkes segítőket tudhat maga mellett a Nógrád megyei vezető testületben. Az esemény vendége volt Szabó Csaba, Hollókő polgármestere, aki az itthon maradás fontosságáról beszélt a fiataloknak. Úgy fogalmazott: bár tudja, hogy van jobb és szebb vidék is, mégis érdemes a térségben maradni, mert itt vannak a gyökereik, és az ember sehol sem élhet úgy, mint saját otthonában. „Nincs annál jobb, mint amikor valaki a saját településéért, annak fejlesztésért dolgozhat.” Kiemelte: a térség vezetőinek azon kell fáradozniuk, hogy a fiatalok számára új munkahelyeket teremtsenek. „Hollókő is mindent megtesz azért, hogy a település vonzó legyen a fiatalok számára.”

[caption id="" align="aligncenter" width="735"] Újra Jakab Jácint lett a megyei elnök[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában