Helyi közélet

2015.05.07. 17:41

Templombúcsú és majális főzőversennyel

fenyvesi

Etes. A település templomának védőszentje Szűz Mária jegyese, Munkás Szent József, akinek ünnepe egybeesik május 1-jével, ezért – mint minden évben – idén is ezen a napon rendezték meg a templombúcsút, és a már hagyományosnak mondható egyházközségi majálist.

Az eseményre hivatalosak voltak az Eteshez tartozó egyházközségek tagjai és a települések polgármesterei is. Minden alkalommal eleget tesz a meghívásnak egy vendég atya, ezúttal Bokros Levente hatvani plébánost kérte fel Kapás Attila plébániai kormányzó a szentbeszéd megtartására. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődött, melyet a település plébánosa, Kapás Attila és Bokros Levente hatvani atya közösen celebrált, valamint közreműködtek Gyurkó Géza és Korponai István diakónusok és Hegedűs Gergő akolitus is. A prédikációban a meghívott hatvani pap szólt az egybegyűltekhez. Szép számú hívő vett részt az ünnepen, amely sokak számára már kora reggeli szolgálattal kezdődött, ugyanis a nap folyamán sorra kerülő szentmise mellett az egyházközségi majálisra és főzőversenyre is elő kellett készülni. Etes, Karancsság, Piliny, Ságújfalu és Szalmatercs is kivette a részét a vendéglátásból, a verseny résztvevőiként finomabbnál finomabb ételekkel: gulyással, tócsnival, töltött káposztával, csülök- és muflonpörkölttel csábították a vendégeket az asztalhoz. Ebéd után kötetlen baráti beszélgetésre és mulatságra nyílt lehetőség, amihez a legkitartóbbak a hangjuk mellett hangszereiket is igénybe vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában