Helyi közélet

2015.05.20. 18:32

Szépkorúak Országos Sportnapja

fenyvesi

Harmadik alkalommal rendezték meg a napokban a kisterenyei Gyürky-Solymosy kastélyparkban a Szépkorúak Országos Sportnapját. Az eseményre a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az Éveknek" Országos Szövetsége és a Kastélykerti Nyugdíjasklub szervezésében került sor.

A Bátonyterenye város Önkormányzata által is támogatott programon - melyet jelenlétével megtisztelt Rákos Szabolcs alpolgármester és Lestyánszky Viktor Ipolyhídvég polgármestere is - mintegy kétszáz szépkorú vett részt.

[caption id="" align="aligncenter" width="740"] Fotók: Szebeni Ádám[/caption]

A rendezvény kiállta az idők próbáját, évről évre egyre többen vesznek részt ezen a hasznosan szórakoztató - játékosan átmozgató programon, ahol mind a test, mind a szellem megmérettetik. Az ügyességi feladatok között volt kislabdával dobás, kapura rúgás, lufipukkasztás, óriás sítalpon járás. Az egészség karbantartását célba véve a vérnyomásmérésen kívül látás- és hallásvizsgálaton kaphattak állapotfelmérést, illetve szaktanácsadást az érdeklődők. Az idei év érdekessége, hogy a határon túlról, Fülekről és Ipolyhídvégről is érkeztek lelkes versenyzők. A résztvevők jó példáját mutatták annak, hogy a nyugdíjas lét is lehet élvezetes, örömökkel teli. A tevékeny, aktív élet kultúrájának fenntartása, a jó kondíció megőrzése biztosítékot jelent a hétköznapok komfortosabb megéléséhez, a pozitív életszemlélet kialakításához. Az időskori aktvitás záloga lehet az egészségnek, a hosszú életnek. Az első helyezést a Balassagyarmatiak szerezték meg, a csapattagok nem kis büszkeségére - a részvétel és a játék örömének megélésével azonban az összes résztvevő gazdagodott.

Pékné Fejes-Marsinszki Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában