Helyi közélet

2015.05.05. 18:20

Nosztalgia majális

fenyvesi

Szécsény. Május 1-én a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. a Nosztalgia Múzeumba, annak udvarába és a mellette lévő Penny Áruház parkolójába, nosztalgia majálisra hívta a szécsényieket. Ebéd után a szabadtéri színpadon, Garamvölgyi Andrea a nonprofit kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket.

A Nosztalgia Múzeumban régi idők játékával, társasjátékokkal, gyermek matinéval már délelőtt elkezdődött az egész napos program. Jászberényi Pál a múzeum tárlatvezetője elmondta, hogy a gyermekek és a felnőttek részéről a múzeum rendezvényei és kiállításai iránt igen nagy volt az érdeklődés. A szabadtéri színpadon a délutáni program, Bocskai Balázs tangóharmonika játékával vette kezdetét. Miközben szólt a zene, a gyermekek Izolda népi játékaival szórakozhattak, kipróbálhatták az egykerekű kerékpárt, a tandemet, a különböző típusú kerékpárokat, és népszerű volt az ifjúság körében  az arcfestés. A fiatalok számára szervezett verseny is, inkább szólt a szórakozásról, mint a győzelemről.

[caption id="" align="aligncenter" width="653"] Baricz Gergő fellépése[/caption]

Az asztaloknál az emberek kisebb, nagyobb társaságban beszélgettek. A Domszky család négy nemzedéke ülte körül az asztalt, pontosabban a legfiatalabb, az egy éves a babakocsiba szundikált. - Jól érezzük magunkat, együtt van a nagy család, beszélgetünk, körünkben van édesapám 82 éves testvére, Domszky Teréz, aki 37 év után jött haza Amerikából – magyarázta Domszky György. Ha majális, akkor virsli, de ahogy elmondták, az idén nagyobb keletje volt a kürtöskalácsnak és a palóc lángosnak. Amikor 17 órakor a szabadtéri színpadon, a Kerek Perec műsorát követően sztárvendégük, Baricz Gergő a színpadra lépett, el kezdett esni az eső, de az a publikumot nem zavarta. A szemerkélő esőben is élvezték a vendég előadását. Este, a Latte Maffiátó zenekar műsora zárt a nosztalgia majálist, amelyen a résztvevők jól érezték magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában