Helyi közélet

2015.05.20. 15:48

Miniszteri elismerés a hokisoknak

fenyvesi

Budapest. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elismerő okleveleket adott át az áprilisi, krakkói divízió I/A-világbajnokságon a világelitbe jutást kiharcoló jégkorong-válogatott tagjainak és a szakmai stábnak. (MTI)

A szerdai, parlamenti ünnepségen a miniszter elmondta: nagyon fontos volt ez a siker a magyar sportnak, azon belül a jégkorongnak, és komoly jelzés arra vonatkozóan, hogy jó úton jár a sportág. Példa értékűnek nevezte a szurkolók hozzáállását, illetve azt is, hogy milyen sokan tartanak a csapattal egy külföldi versenyre. Felelevenítette, hogy nagyszerűen érezte magát a szurkolók között, amikor korábban a helyszínen nézte végig a válogatott egyik mérkőzését. Emlékeztetett: annak ellenére sikerült bejutni a világ 16 legjobb válogatottja közé, hogy a stabil élvonalbelieknél a feltételek összehasonlíthatatlanul jobbak. Ennek ellenére - többek között - az olimpiai és világbajnok kanadai, valamint a finn és az amerikai válogatottal is összecsap majd jövő májusban Szentpéterváron a magyar csapat.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a 2016-os A csoportos világbajnokságra kijutott magyar jégkorong-válogatott tagjainak adott fogadáson a Parlament VadásztermébenMTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

A keretből 15 játékos tudott elmenni a parlamenti fogadásra, amelyről hiányoztak a légiósok és a honosítottak. A válogatottba legtöbb hokist adó Fehérvár és Miskolc két klubvezetője, Ocskay Gábor és Egri István is elismerésben részesült. Rich Chernomaz szövetségi kapitány kicsit késett, mert Frankfurtból érkezett meg.

A szövetség részéről Németh Miklós elnök - aki kedden jelentette be lemondását - bekeretezett csapatképeket adott át Balog Zoltánnak, Simicskó István sportért felelős államtitkárnak, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárnak, valamint Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkárnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j), Simicskó István sportért felelős államtitkár (k) és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár (b) jégkorongos mezbenMTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

Az ünnepségen jelen volt Pásztor György, a magyar szövetség tiszteletbeli elnöke, a nemzetközi szövetség hírességek csarnokának (Hall of Fame) magyar tagja is.

A magyar csapat Krakkóban a kazahok mögött a második helyen végzett, ezzel kijutott a jövő évi, oroszországi elit-vb-re. A szentpétervári csoportban Kanada, Finnország, Egyesült Államok, Szlovákia, Fehéroroszország, Franciaország és Németország lesz az ellenfél, a nyolcas utolsó tagja búcsúzik az élvonaltól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában