Helyi közélet

2015.05.20. 17:15

Kihívás Napja országszerte

fenyvesi

Az iskolában, a munkahelyen vagy kikapcsolódás közben... Az egész országban megmozdultak a mozogni vágyó és sportszerető gyerekek és felnőttek. Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényének, a Kihívás Napjának fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) legalább negyedórányi aktív testmozgásra bíztatott mindenkit a 21 óráig tartó programokon abban a reményben, hogy a sportolás élménye kihat az év többi napjára is.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A Városháza előtti téren sportolnak gyerekek és hivatali dolgozók a Kihívás Napja alkalmából SalgótarjánbanMTI Fotó: Komka Péter[/caption]

A Kihívás Napja egy nemzetközi sportvetélkedő, amelyet 1991 óta Magyarországon is minden év májusában megrendeznek. A Challenge Day néven ismertté vált kezdeményezés alapvetően települések közötti verseny, amelyen a lakosság számának megfelelően hét kategóriában lehet részt venni. A települések helyben rendezik meg a különféle megmozdulásokat, így a sportoláshoz a résztvevőknek nem kell messzire menniük. "A Kihívás Napjának kifejezetten előnye, hogy olyan helyeken is szerveznek megmérettetéseket, ahol máskor nincs ilyesmi" - idézte az MSZSZ szerdai tájékoztatása Salga Péter főtitkárt.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A műfüves pályán sportolnak a gyerekek SalgótarjánbanMTI Fotó: Komka Péter[/caption]

A korábbi években összesen 1596 hazai település vett részt a kezdeményezésen, és idén is több mint száz önkormányzattól érkeztek nevezések. Tavaly az MSZSZ hárommillió negyedórás teljesítést regisztrált szerte az országban, melyek során körülbelül 800 ezren mozdultak meg. Újdonság, hogy ezúttal tűzoltóságok is jelezték csatlakozási szándékukat: 14 laktanya vállalta, hogy az éppen nem vonuló tűzoltók kiveszik a részüket az össznépi sportolásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában