Helyi közélet

2015.05.29. 14:42

Jól sikerült a hangversenysorozat

fenyvesi

Bátonyterenye. A tavasz folyamán a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói három alkalommal vehettek részt a Filharmónia hangversenysorozat koncertjein, amelyeket a Kossuth Lajos Általános Iskolában rendeztek meg.

Elsőként egy művészházaspár, Várnagy Andrea és Farkas Zsolt kápráztatta el az esemény résztvevőit négykezes zongorajátékával. A lelkes közönségnek játékos formában ismertették meg a zongorára írt műveket. Egy-egy darab között pedig verseket szavaltak. A második alakalommal a David Klezmer Band varázsolta el a diákokat és pedagógusokat. Fellépésük alatt bemutatták a rézfúvós hangszereket, és megismertették a klezmer zenét, mindezt viccelődőssel és bohóckodással kicsit megfűszerezve. Harmadszor pedig a Talamba együttes mutatott meg az intézményben a különböző ütős hangszereket. Mindenki ezt a koncertet élvezte a legjobban, ugyanis a zenészek több mint húszféle hangszeren játszottak az egyórás előadás során, és ők is nagyon viccesek, mulatságosak voltak a közönséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában