Helyi közélet

2015.05.11. 15:25

„Cél az élet, nem a végzet”

fenyvesi

A „Köznevelés az iskolában” pályázat keretében zajlott nemrég a Partnerség és hálózatosodás modul eseménye, ami a salgótarjáni Kálvária-hegy és a Sportcentrum közötti táv teljesítését célzó, állomásokkal megszervezett túra volt.

Salgótarján. A „Cél az élet, nem a végzet” mottót azért választották a szervezők, mert a drogprevenció, valamint a mozgás és a sport fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet.

A túrán a Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és a Bolyai János Gimnázium tanulói vettek részt, összesen 18 csapattal. Az esemény előkészítésben és megvalósításában a két iskola tanulóin és tanárain kívül, szerepet vállalt a Regulus Környezetvédelmi Egyesület és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Nógrád megyei szervezete is. A állomásokon, amelyeket diákok és pedagógusok közösen szerveztek, a drogozás, főként az ún. dizájner drogok, élettani hatásaival és büntetőjogi következményeivel kapcsolatos teszteket töltöttek ki a csapatok. Gyakorlatban mutatták be az újraélesztést a diákok egy ambu-babán a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt állomásán. A sport feladatok között akadt mozgásos-ügyességi, de a résztvevők bizonyíthatták tudásukat a sporttörténetben is.

Az eseményen több, mint 450 diák és 40 pedagógus teljesítette az öt állomást magába foglaló nagyjából 2,5 km-es túraútvonalat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában