Helyi közélet

2015.04.09. 09:35

Új telkek a Török Ignác utcában

fenyvesi

Balassagyarmat. A „Fészekrakó Program” részeként a város több pontján alakít ki telkeket a balassagyarmati önkormányzat, ahol a családok felhúzhatják új otthonaikat. A Török Ignác utcában indul a 2015-ös program.

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"] A Török Ignác utca páratlan oldalán épülhetnek fel először az új otthonok[/caption]

 

A déli-délnyugati városrészben, amely balassagyarmati közkeletű elnevezéssel a „Süvítő” nevet viseli, mostanában több fejlesztés is elindult párhuzamosan, elég, ha csak a Kábelgyártól kiinduló tehermentesítő-elkerülő útra, vagy éppen a Városüzemeltetési Kft. új telephelyének kialakítására gondolunk. Ehhez a törekvéshez csatlakozik a Török Ignác utcában új telkek kialakítása és értékesítése.

Ez a terület, amely a Honti, Batthyány utcáktól a Homoki szőlők határáig tart a múlt század nyolcvanas éveiben épült ki, és elsősorban fiatal családok találtak itt otthonra. Ám több helyen nem folytatódtak az építkezések. A Török Ignác és a Vak Bottyán utca kereszteződésétől délre például csak a jobb oldalon állnak a házak, és hasonlóan „csonkán” maradt a Perczel Mór utca meghosszabbítása is. Itt a közeljövőben huszonnégy telket értékesíthetnek.

A műveletek első lépése az úgynevezett „belterületbe vonás” volt – tájékoztatott a részletekről Csach Gábor alpolgármester. Az önkormányzat megegyezett az érintett magán-földtulajdonosokkal is, hogy tulajdonarány szerint részesülnek majd a telkek értékesítéséből származó összegekből. A valamivel több, mint másfél hektáros összterületen huszonnégy, lényegében azonos méretű, egyenként hatszáz négyzetméteres telkeket mértek ki, amelyekre hárommillió forintos vételárat szabtak meg. Először a Török Ignác utca páratlan oldalán – mivel itt már kiépített a közműhálózat - december 31-ig folyamatosan hirdeti meg az önkormányzat az ingatlanokat, aztán kerülnek sorra, a közművek kiépítése után a nyugatabbra lévő Perczel utcai házhelyek.Szintén a „Fészekrakó Program” keretében megkezdődött a Springa dombon, a Szabó Lőrinc Általános Iskola mögötti területen a Zeke Kálmán és Veres Pálné utcák között a parkerdőig tartó huszonnyolc építési telek közműtervezése, illetve még az idén a nagycsaládosok számára is kijelölünk olcsó építési telkeket Kóváron és a déli városrészben – tette hozzá még az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában