Helyi közélet

2015.04.17. 10:12

Traffipax-razzia közkívánatra

fenyvesi

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 2015. április 16-a, csütörtök reggel 6 órától kezdődően 24 órás összeurópai sebesség-ellenőrzést hajtott végre. Nógrád megyére vonatkozóan 28 helyszínen folyt ellenőrzés, melyeket az állampolgárok javaslataiból választottak ki. A rendőrség felhívására számos állampolgári javaslat érkezett. Ezen jelzések és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontjait, amelyeket a police.hu internetes oldalon néhány napja közzétettek.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Fotó: Gyurkó Péter[/caption]

A Speedmarathon elnevezésű 24 órás ellenőrzésünk a sebességtúllépések visszaszorítására és a közúti közlekedési balesetek megelőzésére szolgál. A program különlegessége, hogy az állampolgárok igényeinek, bejelentéseinek megfelelően keresett balesetveszélyes helyszíneket a rendőrség – tájékoztatott Palkovics Viktor rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Hozzátette: a mostani az első alkalom, hogy a lakosság javaslatai alapján jelöljük ki az ellenőrzési pontokat, egyelőre nem tudni, hogy lesz-e a jövőben hasonló lehetőség.

[caption id="" align="aligncenter" width="327"] Palkovics Viktor, a NMRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője beszélt az akció részleteirőlFotó: Gyurkó Péter[/caption]

Több mint húsz javaslat érkezett Salgótarjánból, ezek közül tudta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiválasztani a megfelelő helyszíneket a szakmai szempontokat és az állampolgári igényeket figyelembe véve. A salgótarjáni Csokonai úti helyszín az itt található középiskola miatt lett kijelölve, az érkező és távozó diákok magas száma indokolttá teszi a sebesség-ellenőrzést – közölte Palkovics Viktor. Az akció alkalmával a megye két pontján, a salgótarjáni Csokonai úton, valamint Bánkon a rendőrség munkatársai nem csupán mértek, hanem meg is állították a gyorshajtókat, és általános közúti ellenőrzést végeztek. Egy ellenőrzés alá vont gépjárművezető, Rigó Béla higgadtan kezelte az intézkedést. Állítása szerint, nem értesült a meghirdetett akcióról, de szimpatikus számára, hogy kikérik az emberek véleményét. Hozzátette: bízik benne, hogy mindent rendben találnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] A rendőrség meg is állította a gyorshajtókatFotó: Gyurkó Péter[/caption]

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata által nyilvánosságra hozott táblázatból kiderül, hogy Salgótarjánban csaknem minden be- és kivezető szakaszon folytattak ellenőrzést. Fokozottan mérték a sebességet továbbá Mátraterenyén, Mátraszelén, Somoskőújfaluban, Kishartyánban, Sóshartyánban, Pásztón, Hasznoson, Vanyarcon, Bánkon, Katalinpusztán és Nagyorosziban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában