Helyi közélet

2015.04.20. 15:27

Természetvédelmi fotópályázat

fenyvesi

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Börzsönyi Helyi Csoportja és a Börzsöny Alapítvány „A Börzsöny természeti értékei” címmel közös, természetvédelmi fotópályázatot hirdetett, amelynek célja, hogy fényképeken keresztül megismertesse a Börzsöny-régió változatos élővilágát. A felhívás szervezői hiszik, hogy a biológiai sokféleség megőrzéséért az életkortól függetlenül, mindannyian tehetünk.

A felhívásra felső tagozatos általános iskolások, középiskolások és felnőttek ingyenesen pályázhatnak öt témakörben: emlősök (telefotó), madarak (mozgalmas jelenet, érdekes viselkedés bemutatása, telefotó), egyéb állatok (rovarok, kétéltűek, hüllők, harmóniában a természettel, tele-, közel- vagy makrofotó), növények és gombák (harmonikus képek, közel- vagy makrofotók), és tájak (a Börzsöny természeti- és kultúrtájairól készült felvételek). A kész alkotásokat június 30-ig küldhetik el a [email protected] email címre, ahol bővebb információ is kérhető a pályázattal kapcsolatosan.

Az ünnepélyes díjátadó és a vándorkiállítás megnyitása július 19-én lesz Királyréten. A díjazottak között természetvédelmi táborozást a Bajdázói-réten, exkluzív fotós kirándulást a fekete gólya birodalmába, börzsönyi kisvasutazást, légi fotós utazást a Dunyakanyar fölött, fotós workshopot, terepi madarász távcsövet, lepkeházat, mókusetetőt, könyvjutalmat, madárdal cédét és egyéb értékes ajándékcsomagokat osztanak majd ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában