Helyi közélet

2015.04.21. 12:03

Száz szál szegfű, torta és versek ajándékba

fenyvesi

Litke.  Mindenki meríthet az életútjából, abból, ahogyan megélte a küzdelmes, száz évét. Vágó Józsefnét századik születésnapján, tegnap, a polgármesteri hivatal termében egyebek mellett ezzel a gondolattal köszöntötte Vámos Zoltán, a község polgármestere. Szólt arról is a faluvezető: ő maga és minden helybeli tudja, hogy Matild  néni libapásztorként kereste a kenyerét. Ma is tevékeny, maga gyúrja a tésztát, igyekszik  ellátni önmagát, s megkapta a legnagyobb ajándékot, azt, hogy szerettei körében töltheti napjait. Öt gyermeke (közülük egy nincs már az élők sorában) népes családot alapított, unokák, sok-sok dédunoka, ükunoka, sőt szépunoka is van a legifjabb családtagok körében. Sokan eljöttek az ünneplésre is, versekkel, hegedűjátékkal, s közös ajándékként a száz szál fehér és piros szegfűből formált, óriási csokorral kedveskedtek a születésnaposnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="734"] Vámos Zoltán polgármester köszönti az ünnepeltet (kendőben)Fotó: Gyurkó Péter[/caption]

Vámos Zoltán az önkormányzat nevében tortával, virágokkal és jókívánságokkal köszöntötte Vágó Józsefnét, aki évtizedekkel ezelőtt özvegyült meg, a mögötte álló évtizedek sora, életkori centenáriuma is magában foglalja, hogy nagy idők tanúja lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában