Helyi közélet

2015.04.17. 11:46

Spangár-díjak Rétságon

fenyvesi

Több mint egy évtizedes hagyomány már Rétságon, hogy a városban működő Spangár András Irodalmi Kör a költészet napja alkalmából kiosztja verses-prózai pályázatának díjait.

Rétság – A pályázatra ebben az évben valamivel több mint száz elbírálandó mű érkezett be, amiből aztán a minden esztendőben elkészülő antológia-kötetbe végül huszonnégy szerző huszonhat alkotása kerül be. A kiadványt helyi fotósok képei illusztrálják. Az átadó-rendezvényen előbb Jóni Anita szép népdala hangzott fel, majd Varga Nándorné könyvtárigazgató köszöntötte a résztvevőket. A Spangár-kör vezetője, egyben a Börzsönyi Helikon szerkesztője, Karaffa Gyula ismertette röviden a pályázati elbíráló munka folyamatát, és beszélt az irodalom szerepéről és fontosságáról a mai életünkben.

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Horvát Gábor (balról) átveszi a Spangár-díjat Karaffa Gyulától[/caption]

A Dovák B. József képzőművész által készített tűzzománc plakettet elsőként a prózai kategória győztese, Horvát Gábor vehette át, míg a versek között Taábory János – aki személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen – költeményét ítélte nyertesnek a zsűri. Az esemény további részében helyi előadók részleteket olvastak fel a legsikerültebb pályaművekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában