Helyi közélet

2015.04.18. 09:09

Országos versengés a Gagarinban

fenyvesi

A két tanítási nyelvű iskolák 7-8. osztályostanulói számára idén is meghirdette az országos angol nyelvű civilizációs versenyt a Salgótarjáni Általános Iskola (SÁI) munkacsoportja, a Kétnyelvű Iskolákért Egyesület támogatásával.

A székhelyintézményben néhány napja tartott rendezvényhez első alkalommal társították a német nyelvű, megyei szintű versenyt, a kísérő tanárok számára pedig szakmai programokat is szervezett az intézmény vezetése, közössége. Győr, Székesfehérvár, Békéscsaba, a főváros és megyénk iskoláiból jelentkeztek, a részvétel egyik feltétele volt, hogy a versenyző nem töltött három hónapnál hosszabb időt célnyelvi területen. Az ötödik angol nyelvű civilizációs versengés témaköre London, a great city volt, a korábbi évekbeli Írország, Skócia, New York és Ausztrália után. A kilenc csapatnak előzetes feladványként egy nevezetes helyet, épületet vagy híres embert kellett legfeljebb öt percben, szabadon választott formában bemutatni.

[caption id="" align="aligncenter" width="734"] Fotó: Gyurkó Péter[/caption]

A játékos feladatokra épült tudáspróba résztvevőit Suba Marianna pedagógus üdvözölte. Ezt követően Tolnainé Nagy Márta intézményvezető, az esemény házigazdája mondta el gondolatait egyebek mellett arról, hogy az iskola idegen nyelvoktatása komoly múltra tekint vissza: 1974-ben kezdték az angol, 1994-ben a német nyelv oktatását. Elismeréssel szólt a nyelvtanításról, a két tannyelvi képzésről és a versenyek szervezéséről Mravcsik Sándor, a SÁI székhelyintézmény igazgatója is, aki megnyitotta az eseményt. A rendező iskola 7-8. osztályosai hangulatos műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, majd megkezdődött a feladatmegoldások sora angolul, illetve németül. Amíg gyerekek próbára tették tudásukat, a kísérő pedagógusok a civilizáció tantárgy tanításához kapcsolódó előadáson és szakmai beszélgetésen vehettek részt.

[caption id="" align="aligncenter" width="327"] Mravcsik Sándor nyitotta meg a rendezvénytFotó: Gyurkó Péter[/caption]

Az országos verseny dobogósai a következők: elsőklettek a fővárosi Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű ÁltalánosIskola versenyzői, Tóth Fanni, Sándli Gabriella és Vida Márton (felkészítő tanár: Almási-Gál Beatrix, Legáth Edit). Második helyezettként zárt a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium Bozó Luca Fruzsina, Kiss László Marcell és Oláh Orsolya (felkészítő Albné Bogárdi Tünde) alkotta csapata. Harmadik helyen végeztek a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói: Révész Eszter, Békési Dániel és Fazekas Zsolt (felkészítő: Békési Ildikó). A különdíjat a Salgótarjáni Általános Iskola diákjai - Gasparin Zsombor, Juhász Benedek és Király Krisztina (felkészítő: Szekrényesné Csaba Zsuzsa) - érdemelték ki.

[caption id="" align="aligncenter" width="734"] Fotó: Gyurkó Péter[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában