Helyi közélet

2015.04.22. 11:39

„Nyilvánosság napja”

fenyvesi

Rimóc. Az idei falugyűlés – vagy ahogyan Rimócon nevezik a „Nyilvánosság Napja” – a megszokottnál eltérőbb volt 2015. április 19-én délután a helybeliek számára is. Belépve a Közösségi Házba már az furcsa lehetett, hogy egy falugyűlésen – vízzel és finom pogácsával megterített – asztalhoz ülhettek azok az érdeklődők, akik elmentek a rendezvényre.

A beszámolókat ez alkalommal nem a polgármester kezdte, hanem a községben működő szervezetek, létesítmények, szolgálatot ellátók mutatták be sorban tevékenységüket. Az oktatási és nevelési intézmények, az egészségügyi és szociális szolgáltatást végzők mellett a településen működő szövetkezetek és civil szervezetek képviselői is tájékoztatták a közönséget az elvégzett munkájukról.

Az ismertetőket követően bemutatkozott a Rimóci Közös Önkormányzati Hivatal új aljegyzője, dr. László Tünde, majd Beszkid Andor polgármester foglalta össze az elmúlt év fejlesztéseit, bevételeit, kiadásait és ismertette az önkormányzat által beadott és elnyert pályázatokat.

Ezt követően mind a polgármesterhez, mind a szervezetek képviselőihez lehetett kérdéseket intézni. Így volt szó – többek között – a 9 újabb térfigyelő-kamera elhelyezéséről, a közfoglalkoztatásról, a belvíz-elvezetési problémákról, a sportcsarnok tetőszerkezetének javításáról, padlózatának felújításáról, az illegális szemétlerakók felszámolásáról és a hollókői víztározó fontosságáról. A több mint 4 órás rendezvényen a jelenlévők bepillantást nyerhettek valamennyi intézmény életébe, de megtudhatták azt is, hogy az adók területén mekkora kintlévősége van az önkormányzatnak, mennyit költött szociális ellátásokra, mely feladatokat, hogyan látja el, valamint mely önkormányzati utak aszfaltozását tervezi a képviselő-testület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában