Helyi közélet

2015.04.28. 16:15

Munkahelyi balesetben elhunytakra emlékeztek

fenyvesi

Salgótarján. Megrázó esemény egy családtag elvesztése munkahelyi balesetben, ez a legrosszabb, ami egy családdal történhet. Ráadásul olyan helyzet következményeként, amikor valaki hibázott. hiszen, ha mindig minden szabályt betartanak, ilyen tragédiák nem következnek be. Ezért kell emlékeznünk az ilyen balesetekben elhunytakra, valamint a sérültekre is. S erről nemcsak a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hanem az európai mozgalom is így gondolkodik – mondta  Kordás László, a szövetség elnöke, az emléknaphoz kapcsolódó tegnapi, a szakszervezeti székházban tartott rendezvényen.

Szólt arról is: nagyobb figyelmet kell azokra a szakmákra is fordítani, amelyeknél az egészségre ártalmas körülmények halálhoz vezető károsodást okozhatnak. Hangsúlyozta, hogy a megelőzés érdekében nagyon fontos együttműködni a hatóságokkal, elsősorban a munkaügyi felügyelettel, valamint a munkáltatókkal. Közös ügyként kell ugyanis a problémakört kezelni, s együtt olyan döntéseket hozni, amelyek hozzájárulnak a munkahelyi balesetek csökkenéséhez. Szintén lényeges az is, hogy az oktatásban milyen súllyal van jelen a munkavédelem kérdése. A szakszervezeti szövetség elkötelezett arra, hogy a fiatal generációkat  ebben a vonatkozásban is megpróbálja felkészíteni a munka világára. A megemlékezés koszorúzással zárult. Az ezt követő szakszervezeti fórumon Kordás László tájékoztatóját hallgatták meg a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában