Helyi közélet

2015.04.12. 06:40

Megmérették magukat

fenyvesi

Erőemelés. A héten Magyarország, ezen belül Orosháza adott otthont az ez évi ifjúsági és junior erőemelő Európa-bajnokságnak. A versenyen a balassagyarmati Vitalitás SE két sportolója is képviseltette magát. A versenyzőknek guggolásból, fekvenyomásból és felhúzásból kellett a legjobb formájukat bemutatni. Az ifjúsági korcsoportú Posta Krisztián legnagyobb ellenfele a saját testsúlya volt, hiszen a verseny napján még több mint másfél kiló plusz volt rajta. Nagyon kemény fogyasztás eredményeként végül is sikerült a tervezett 59-kg-os súlycsoportban indulnia és 367,5 kg-os (130, 87,5, 150) összteljesítménnyel az előkelő ötödik helyen végzett, mindössze a nehezebb testsúlya miatt csúszott le a negyedik helyről.

[caption id="" align="aligncenter" width="251"] Posta Krisztián, Ulveczki Edina és Tóth Richárd[/caption]

A másik gyarmati Tóth Richárd volt, aki a junior 66 kg-osok mezőnyében versenyzett és 482,5 kg-os összteljesítménnyel (160, 145, 177,5) a hetedik helyen zárt az erőpróbán. Edzőjük, Ulveczki Edina elmondta, hogy a tehetséges fiatal sportolókról bizonyára még sok szépet fogunk hallani a jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában