Helyi közélet

2015.04.23. 15:36

Lehetőség a tehetségeknek

fenyvesi

A Salgótarján - Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács a „Tehetség hónapja” keretében öt helyszínen szervezett tehetségeknek lehetőséget a bemutatkozásra. Március 25-e Bartók Béla születésnapja, 2011 óta ez a nap az Európai Tehetségnap, ennek szellemében zajlottak országszerte a rendezvények.

Nógrád megye. A salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban a rátermett középiskolások mutatkoztak be, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban a tehetséges gyerekek szülei megalakították a Szülők klubját, és az Etesi Általános Iskolában tehetséggondozó műhelyekben tevékenykedtek az érdeklődő diákok- mondta el lapunknak Dudok Györgyné a Tehetségsegítő Tanács Elnöke. Elmondta azt is, hogy a Didaktika Egyesület Tehetségpont szervezésében a salgótarjáni Alba Üzletház Lurkó Kuckó Játék- és Tehetségházban az óvodások játszottak, táncoltak önfeledten. Az ötödik helyszínen, Karancsságon az I. István Általános Iskolában Etes, Endrefalva, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Arany János Tagiskolája, Ságújfalu, Szalmatercs, és természetesen a házi gazda tanulói mutatták be rátermettségüket. A műsorban volt furulya, hegedű, ének, latin tánc, nép-, hip-hop és hastánc, de elhangzottak szavalatok és  prózai művek is. A délutánt az Ifjú Nógrád Néptáncegyüttes nívós műsora zárta. A legkisebb korosztálytól a legnagyobbig minden évfolyam képviseltette magát. Zárásként hozzátette, hogy kivétel nélkül valamennyi produkció elnyerte a szép számmal összegyűlt nézők tetszését. A szereplők, érdeklődő szülők, nagyszülők, testvérek, vendégek együtt ünnepelték az Európai Tehetségnapot és az iskolák talentumait.

[caption id="" align="aligncenter" width="653"] Latin táncot adtak elő a karancssági I. István Általános Iskola diákjai: Bartus Csenge, Csonka Fruzsina és Csonka Jázmin Miriam[/caption]

A Tanács köszönetét fejezi ki a Tehetségpontok lelkes képviselőinek - Bagyinszki Boglárkának, Godó Péternek, Gőz Gábornak, Mravcsik Sándornak és Szűcsné Mátrai Évának -, akik megszervezték a tehetséges tanulók bemutatkozását. Köszönet a sok igényes, élvezetes produkciót nyújtó diáknak, s az őket felkészítő tanároknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában