Helyi közélet

2015.04.15. 17:24

Kozmann György lett a Kolonics Alapítvány új elnöke

fenyvesi

Budapest. (MTI) Kolonics György egykori kenus párja, a kétszeres olimpia bronzérmes, ötszörös világbajnok Kozmann György lett a legendás sportolóról elnevezett alapítvány kuratóriumának elnöke.

"Jogilag ugyan lemondtam, de érzelmileg nem, csak átadtam a tisztséget" - mondta Angyal Zoltán, aki az alapítvány keddi éves közgyűlésén jelentette be hivatalosan, hogy nem folytatja elnöki munkáját, de továbbra is tevékeny tagja marad a kuratóriumnak. A magyar szövetség hírlevelében a korábbi szövetségi kapitány elmondta, bár az emlékek gyakran elhalványulnak, Koló neve mégsem kopott meg az elmúlt években, ezt mindenképpen nagy eredménynek tartja. Lemondásának indoklásaként kifejtette, mivel rég volt már aktív sportvezető, egyre nehezebbé vált számára támogatókat szerezni az alapítványnak, ezért olyannak akarta átadni a tisztséget, akinek jobb a kapcsolatrendszere és hasonlóan ambicionálja a feladat.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Kolonics György és Kozmann György, alegendás kenu kettős egykor a dobogón. (Archív fotó)[/caption]

Angyal Zoltán Kolonics György halálának első évfordulója óta, közel hat évig vezette a közhasznú szervezetet. Irányításával az alapítvány eddig 13 helyszínen mutatta be a névadónak emléket állító kiállítást, minden évben kiosztotta a sportág legnagyobb reménységeinek odaítélt Kolonics-díjakat, a 2013-as árvíz idején nehéz helyzetbe került egyesületeket, valamint hátrányos helyzetű versenyzőket támogatott és a tavalyi évben bemutatott egy egészestés dokumentumfilmet Kolonics György életéről. "Számomra azért igazán vonzó az elnöki feladat, mert újra szoros szállal kapcsolódhatok Kolóhoz és a kajak-kenu világához" - mondta Kozmann György, aki 2003 és 2008 között együtt evezett Kolonics Györggyel kenu kettesben. "Nagy eredményeket ért el az alapítvány eddig, szeretném továbbvinni, amit Angyal Zoltán elkezdett. Eddig is tagja voltam a kuratóriumnak és adtam is ötleteket a működéshez, itt a lehetőség, hogy most már ne csak a szám járjon, az alapítvány arcaként és vezetőjeként ugyanis sokkal nagyobb lesz a felelősségem".  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában