Helyi közélet

2015.04.18. 08:31

József Attilára emlékeztek Bátonyterenyén

fenyvesi

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. A költő 110 éve született. Ennek tiszteletére nagyszabású rendezvényt tartottak Bátonyterenyén, az Ady Endre Művelődési Központban.

Madár János, költő megnyitója után fellépők egész hada váltotta egymást a színpadon. Műsorral készültek a város alap-és középfokú oktatási intézményeinek tanulói, a Bátonyterenyei Írók Köre, a Bányász Nyugdíjas Nők Klubja, a Kastélykerti Társalgó, a Kisterenyei Nyugdíjas Klub, és a Közösen Maconkáért Szabadidős Klub tagjai is.

Ezen a napon József Attilára emlékeztünk, aki minden időkön átívelően szól az emberi sorsról, a magyarság kérdéseiről. A rendezvényen az itt, és a környező településeken élő írók felolvashattak, megszólalhattak, tehát kiváló alkalom volt ez a bemutatkozásukra is - mondta Madár János, költő, aki hozzátetette azt is: az ilyen, és ehhez hasonló rendezvények legfontosabb üzenete az, hogy figyeljünk oda egymásra, a szűkebb, és tágabb környezetünkre, az emberi és tárgyi értékekre.

[caption id="" align="aligncenter" width="740"] Fotó: Szebeni Ádám[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában