Helyi közélet

2015.04.18. 10:44

Hét régió fiataljai találkoztak

fenyvesi

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is összegyűlt a Váci Egyházmegye régióinak ifjúsága egy tavaszi találkozóra az április 10-12-ig tartó hétvégén, ezúttal Monoron. A résztvevő fiatalok között jelen voltak a Nógrád megyei katolikus ifjúsági élet mozgatói is, hogy megismerhessék az idei nyári táborok témáját. Ebben az évben a férfi és nő közötti harmóniát szeretnék átadni a mentékhez tartózó Nagyboldogasszony Közösségek fiataljainak. A háromnapos eseményen közös munkába fogtak az egyes közösségek segítői, a Kisebb Testvérek, hogy megtervezzék saját táboruk programját. Az egyházmegye gazdag ifjúsági életének köszönhetően, a régiók fiataljai között, sűrű ismeretségi hálózat alakult ki, ezért egymás barátaiként üdvözölhették egymást. Sokan több mentében is megfordultak már, és örömmel látogatják a központi programokat is. A fiatalok között kialakult kapcsolatrendszer segített, hogy eredményesebben tudják megvalósítani missziójukat. „Nem jó az embernek egyedül. Alkotok neki segítő társat, aki hozzá illő” – írja a Teremtés könyve.

[caption id="" align="aligncenter" width="735"] Farkas László ifjúsági referens atya előadást tart[/caption]

A Váci Egyházmegye ifjúsági referense, Farkas László atya előadásokon ismertette a tematikát. A férfi és nő témakörét felölelő tudnivalókat négy oldalról közelítették meg: egyedülállóként, párkeresőként, párkapcsolatban élőként és egy testként. „Hagytuk, hogy Isten érintsen meg bennünket, hogy felismerjük, nekünk mit jelent ez a téma. Arról elmélkedtünk, hogy miként kell átadni magunkat a szeretet különböző szakaszain, hogy egymáshoz csiszolódva megvalósítsuk Isten gyönyörű tervét. A hit fényénél nemenként végigvettük a bennünk lezajló biológiai folyamatokat, a jellemző személyiségi, viselkedési jegyeket, jelentésüket, és hogy hogyan kell kezelni őket” – idézte fel élményeit az egyik résztvevő.

[caption id="" align="aligncenter" width="735"] Ipoly mentés nógrádi fiatalok a találkozón[/caption]

Kiscsoportos beszélgetéseken fűzték tovább a témát, ahol megoszthatták egymással észrevételeiket, személyes tapasztalatainkat. A folytatásban játékos programokon szórakozhattak és ismerkedhettek a résztvevők, este pedig felszabadulva hangolódhattak még jobban egymásra, különösen a szombati teaház alkalmával. A fiatalok szállásai helybéli családoknál voltak.

[caption id="" align="aligncenter" width="327"] A Zagyva menti közösség tagjai[/caption]

A szentmiséket minden nap munkájukért és rendezvényeik sikeréért ajánlották fel. A szombat esti szertartáson ünnepélyes keretek között mind a hét régiófelelős átvehette a dr. Beer Miklós váci megyéspüspök által jóváhagyott lelkiségi dokumentumot, amely tartalmazza a közösségek munkájának, küldetésének alapjait. Ezzel a misszió hivatalosan is egyházmegyei lelkiséggé vált, amit a fiatalok a mentékben élnek meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="735"] A Hétrégiós találkozó csoportképe[/caption]

A hétvége alatt - belelátva a témába - elindulhatott a régiók munkája. Ezután kezdődhet a nyári táborok szervezése, amely során ki-ki a maga területén szabadon alkothat, és a programokra látogató fiataloknak felejthetetlen és gazdag élményeket szerezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában