Helyi közélet

2015.04.22. 12:11

Hajrázik a „Sulimoped”

fenyvesi

Salgótarjánból és környékéről összesen 50 fő általános iskolás tanuló kezdte meg tavaly novemberben a Nógrád megyei „Sulimoped” programot.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai a megyében összesen 104 diákból választották ki azt az 50 végzős tanulót, aki a tanfolyamot elkezdhette. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által az ország valamennyi megyéjében útjára indított program célja, hogy a kiválasztott 50 fő térítés nélkül szerezhet segédmotoros kerékpár vezetői engedélyt. Az eddig eltelt idő alatt Nógrád megyében az 50 gyermek közül 47-en sikeres KRESZ vizsgát, 50-en sikeres elsősegélynyújtási vizsgát, illetve 35 gyermek járműkezelési vizsgát tett.

[caption id="" align="aligncenter" width="1100"] Fotó: police.hu[/caption]

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság képletesen, az iskolai tanévzáró ünnepség keretén belül, a pedagógusok és a szülők jelenlétében kívánja átadni a gyermekek részére a megszerzett vezetői engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában