Helyi közélet

2015.04.21. 16:15

Bűnösnek vallotta magát az AC/DC halálos fenyegetéssel vádolt dobosa

fenyvesi

Tauranga (Új-Zéland). Bűnösnek vallotta magát egy új-zélandi bíróság előtt Phil Rudd, az AC/DC halálos fenyegetéssel és drogbirtoklással vádolt dobosa. (MTI)

A 60 éves ausztrál rockzenészt akár hét év szabadságvesztésre ítélhetik a halálos fenyegetés miatt, ügyvédje, Craig Tuck szerint azonban az eljárás gyakorlatilag egy dühös telefonbeszélgetésre épül, ezért olyan végkifejletre számít, amely nem jár jogi következményekkel ügyfelére nézve. Rudd helyi idő szerint kedden, lakóhelye, az új-zélandi Északi-szigeten lévő Tauranga bírósága előtt ismerte el, hogy pénzt, járműveket és házat ajánlott fel egy illetőnek, akit arra kért, hogy "iktasson ki" valakit, akit később közvetlenül is megfenyegetett. A dobost tavaly novemberben tartóztatták le tengerre néző, fényűző házában kettős gyilkosságra való fejbujtás gyanújával. A zenésznél tartott házkutatás során 0,48 gramm metamfetamint és 91 gramm kannabiszt találtak. Akkor azzal vádolták meg, hogy megkísérelt bérgyilkost fogadni két ember megölésére. Óvadék ellenében akkor szabadon bocsátották, és az ügyészség ezt a vádat később bizonyítékok hiányára hivatkozva ejtette. A halálos fenyegetés és a kábítószer-birtoklás vádjait azonban fenntartották. Azzal, hogy most elismerte bűnösségét, Rudd elkerülte az ügyben keddre kitűzött tárgyalás megkezdését. A bírósági összegzés szerint az ügy tavaly augusztusban kezdődött, a zenész Head Job című szólóalbumának megjelenése alkalmából rendezett összejövetelen, amelyet Rudd tengerparti éttermében tartottak. Az este folyamán a dobos aggódni kezdett, hogy a helyszín nincs megfelelően biztosítva, és emiatt jó pár embert elbocsátott a személyzetéből, köztük a sértettet is, akire különösen mérges volt. Ezután hangzott el az ominózus telefonbeszélgetés a sértett "kiiktatására" felkért személlyel, és magával a sértettel is. Azt egyelőre nem tudni, hogy Ruddnak van-e jövője az ausztrál rockzenekarban, amelynek kisebb-nagyobb megszakításokkal immár majdnem négy évtizede a tagja. A banda Chris Slade walesi dobossal készül a hamarosan induló Rock or Bust turnéra, de nem világos, hogy hosszú távú együttműködésről állapodtak-e meg a zenésszel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában