Helyi közélet

2015.04.17. 12:30

A salgói vár körül futhatunk

fenyvesi

Hetedik alkalommal rendezik meg április 24-én, pénteken azt az emlékfutást, amely során újra tiszteleghetünk Zenthe Ferenc (1920-2006) előtt. 

A Nemzet Színésze, Salgóbánya szülötte emlékére már hetedszerre szervez erdei futóversenyt a festői szépségű Salgói vár körül a Salgótarjáni Dornyay SE, melyre meghívják a kultúra és a sport szimpatizánsait is. A Tenkes kapitányaként, vagy például a Szomszédok című teleregény Taki bácsijaként is ismert színész egész életében büszke volt szülőhelyére, és ha vendéget fogadott, mindig örömmel vezette körbe a hozzá látogatókat. Jövő pénteken a két kilométeres körből – mely megkerüli a 13. században épült várat – ezúttal is egyet, kettőt, vagy hármat lehet választani. A körök teljesítésének ellenőrzését és az időmérést elektronikus időmérő rendszer (SportIdent) végzi, melyhez ujjra húzható dugót a rendezőségnél lehet bérelni. A rendszer kilométerenként végez részidőmérést, melyet a célba érkező futó papíron is megkap. A felkészülést megkönnyítő előnevezéseket április 20-ig várják a [email protected] e-mail címre, a nevezés ingyenes. A megyeszékhely legmagasabban fekvő városrészén lebonyolítandó rendezvény fővédnöke Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere lesz, míg Mecser Lajossal, a város futólegendájával ismét főszervezői szerepkörben találkozhatunk majd. A kétszeres olimpikon tudósítónknak elmondta, egyre nehezebb előteremteni a serlegeket, de tovább küzd a rendezvényért, mert fontosnak tartja, hogy méltóképp emlékezhessünk meg igazi értékeinkről. A délutáni műsorok záró programjaként rendezik meg a futóversenyt, a 18 órakor kezdődő megmérettetés után kisorsolásra kerül a résztvevők között a verseny fődíja, egy jelentős értékű terepkerékpár is, melyet Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ajánlott fel. A kategóriák dobogós helyezettjei az érmek mellett a támogatók által felajánlott tiszteletdíjakat kapják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában