Helyi közélet

2015.04.08. 08:19

A mezőgazdaságot fejlesztenék

fenyvesi

Jobbágyi. A Start mintaprogram segítségével generálná az önellátó mezőgazdaság teljesítményét a település önkormányzata. Konyhakerti növények – elsősorban zöldségek – termesztését tervezik 1,2 hektár belterületi inga tlanon. A hasznosítani kívánt terület hosszabb idő óta műveletlen, ezért a megmunkálás előtt szükséges a bozótirtás és a talaj előkészítése. A sárgarépa, petrezselyem, hagyma, tök, cékla, borsó, burgonya, és egyéb zöldségfélék ültetését folyamatosan végeznék, emellett további 0,3 hektáron paprika, paradicsom és zeller palántákat telepítenének. A megtermelt zöldségek az önkormányzati fenntartásban működő főzőkonyhán kerülnének felhasználásra, amely egység ellátja Jobbágyi és Szarvasgede községek gyermekétkeztetését, továbbá Jobbágyi szociális étkeztetését is.

A rendelkezésre álló - régóta elhanyagolt, elbokrosodott és részben erdősült - 4,19 hektár önkormányzati zártkertet alkalmasnak tartják gyümölcsfák telepítésére, a terület kitisztítását - valamint a szükséges talajmintavétel elvégzését és az engedélyeztetést – követően. Jelen program során szeretnék a területet hasznosításra alkalmassá tenni, hogy a következő évben megkezdhessék a gyümölcsfák telepítését. A tervek teljesítéséhez és a programcélok eléréséhez 15 fő foglalkoztatása biztosított, rajtuk kívül egy fő a településen futó közfoglalkoztatási projekttel kapcsolatos ügyviteli feladatokat látná el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában