Helyi közélet

2015.04.21. 11:46

A konyhát bővítenék

fenyvesi

Patak. Másik ingatlanba költöztetné a jelenleg az óvodában működő konyhát, és bővítené annak kapacitását a község önkormányzata. Egy 1995 óta üresen álló szerkezetkész épület van a település tulajdonában, melyet szeretnének úgy felújítani, hogy abban kialakítható legyen a mostaninál nagyobb és modernebb lakossági célú főzőhelyiség. A Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében pályáznának a tervezett beruházásra, amely várhatóan 90-100 millió forint nagyságrendű lenne, beleértve a külső és belső felújítást, és a berendezések megvásárlását is.

A konyhán jelen pillanatban 140 adag ételt készítenek, ami a kisgyermekintézmény, az egyházi fenntartású általános iskola, valamint a szociális ellátottak kiszolgálását fedezi. A jövőben létrehozni kívánt 300-400 adagos kifőzdéből a parókia tetejében lévő turisztikai szálló vendégeinek, és a borsosberényi egyházi iskola növendékeinek az étkeztetését is tudnák biztosítani, így lehetőség lenne még több ember foglalkoztatására. A polgármester és a helyiek bíznak a pályázati lehetőség mielőbbi megjelenésében és a sikeres megvalósításban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában