Helyi közélet

2015.03.30. 10:50

Tíz gólt szerzett az Érsekvadkert

fenyvesi

Labdarúgás Arany Fácán megyei I. osztály, 16. forduló

 

Somos SE – Pásztói SK 5–0 (1–0)

Somoskőújfalu, 100 néző, vezette: Kovács T. (Szakal T., Katona L.).

Somos SE: Puporka – Sulcz, Híves, Sándor, Kerényi – Tari, Balla (Kaposi), Tóth (Szilágyi), Novák J. (Gyarmati) – Lenkó, Jónás (Oroszi). Edző: Palaticzky Szabolcs.

Pásztói SK: Dinka – Ráduly, Csépe R., Szőllősi, Miczki – Csépe I., Zohó, Odler, Nagy – Figura, Pócza. Edző: Veres László.

Gl.: Lenkó (2), Híves, Oroszi, Gyarmati. Sárga lap: Tóth, Novák J., ill. Dinka, Figura. Jók: Híves, Sándor, Novák, Lenkó, Gyarmati, ill. Ráduly, Szőllősi, Csépe I., Csépe R.

A sok kimaradt hazai helyzet ellenére is sima hazai siker született.

Palaticzky Szabolcs: – Nem szeretnék örök elégedetlennek mutatkozni egy 5–0-ás mérkőzés után, de az biztos, hogy jó néhány játékosomban semmilyen alázat és szenvedély nincsen a labdarúgás iránt, megfelel nekik az állóvíz. Ez a szemlélet nem elfogadható számomra. Befeszülve, görcsösen, öröm és mosoly nélkül próbáltunk „futballozni”. Nem csodálkozom, hogy a mai futballpályákon csak néhány szurkoló jelenik meg, és ne csodálkozzunk azon se, ha egyáltalán nem lesznek majd. Pedig ez a játékról, az örömről és a szurkolókról szólna. Nincsen ötletesség, kreativitás nem jellemezi a játékunkat, pedig semmi másról nem szólnak a hétközi edzések csak a labdáról, igaz, ha csak 60%-os iramban tesszük, akkor nem ér semmit az egész. A futballról alkotott játékelképzelésem, csak akkor ér valamit, ha azt a játékosaim a játékban megvalósítják. Ez igencsak várat magára, és elgondolkodtat a jövőt illetően.

Veres László: –Ahhoz képest, hogy meccs előtt az volt a kérdés induljunk-e vagy sem a tizenegy mezőjátékossal, ehhez képest harminc percig jól tartottuk magunkat. Köszönöm a játékosok hozzáállását.

Cz. Gy.

Nagybátonyi SC – Szécsény VSE 2–2 (2–1)

Nagybátony, 100 néző, vezette: Baranyi G. (Szigetvári Z., Lovasi J.)

Nagybátonyi SC: Balázs – Mátrai, Almási, Bakos, Tóth Márk – Pozsár, Orosz P., Benus, Kovács (Baráth) – ifj. Orosz P., Zsákai (Gazdag). Játékos-edző: id. Orosz Péter.

Szécsény VSE: Csábi – Sztrigán, Rutai, Nagy (Rónási), Magát (Varga G.) – Szenográdi, Galcsik, Molnár (Heizer), Szabó – Kelecsényi (Vereczki), Juhász (Számelcsik).

Gl.: ifj. Orosz P., Pozsár, ill. Molnár, Szenográdi. Sárga lap: Mátrai, id. Orosz P., ifj. Orosz P., ill. Sztrigán, Rutai, Molnár, Kelecsényi, Juhász. Jók: ifj Orosz P., Benus, Almási, Pozsár, ill. Galcsik.

A hazaiak győzelmet szalasztottak el, hiszen a vendégek csak a mérkőzés utolsó pillanataiban tudtak egyenlíteni.

Id. Orosz Péter: – Kimondottan jó iramú mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez, hiszen a 88. percig vezettünk. Több ziccert is kialakítottunk, melyek kimaradtak, és ez a végén megbosszulta magát, ezért meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Galcsik György: – Sok hibával tarkított mérkőzésen igazságos döntetlen született, egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

O. P.

 Mátranováki VSC – Karancslapujtő KSE 0–1 (0–1)

Mátranovák, 100 néző, vezette: Varga G. (Nagy S., Nagy I.).

Mátranováki VSC: Kotroczó Á. – Vanó, Ferkó, Somoskői, Nádasdi – Kovács N. (Lakatos) Líber, ifj. Stark, Dániel (Zsély) – Kotroczó R. (Varga), Tóth P. Edző: Stark János.

Karancslapujtő KSE: Tasi – Laczkó, Cseh, Danczák, Bozó – Fodor Zs., Kovács Á. (Sánta), Török, Fodor M. (Simon) – Lavaj (Új), ifj. Kalácska. Edző: Tőzsér Zsolt.

Gl.: ifj. Kalácska. Sárga lap: Kovács N., ifj. Stark, Zsély, Lakatos, ill. Laczkó, Danczák, Fodor Zs. Jók: ifj. Stark, Zsély, ill. Danczák, Fodor Zs., Kovács Á., Török, ifj. Kalácska.

A mérkőzés húsz perces késéssel kezdődött, mivel az egyik meghatározó vendégjátékos nem érkezett meg, és ehhez az illetékesek is hozzájárultak. A második  percben bekapott gól ellenben nem ennek volt tudható. Ezen a napon a hazaiak, ha sötétedésig játszottak volna, akkor sem találtak volna kapuba. Számtalan gólhelyzetet elpuskáztak, a lapujtőiek a kapujuk elé tömörülve négyszer is a gólvonalon mentettek, így három ponttal távoztak Novákról.

Stark János:– Nem jól indult számunkra a mérkőzés. Bár ezután mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, de a mai napon nem sikerült a hálóba találni, és a szerencse is elpártolt tőlünk.

Tőzsér Zsolt:– Gratulálok az ifi kapusunk debütálásához. Jobban akartuk a győzelmet, büszke vagyok a csapatomra. Sok sikert kívánok a nováki együttesnek.

Gecse István

Rimóci SE – Balassagyarmati VSE 0–1 (0–0)

Rimóc, 110 néző, vezette: Baranyi G. (Nagy I., Nagy S.).

Rimóc SE: Molnár – Kuris, Váradi, Mócsány, Csizmadia – Bangó N., Laczkó, Rácz, Ajtai (Bablena) – Pásztor, Kiss (Kormány). Játékos-edző: Árva Róbert.

Balassagyarmati VSE: Oláh T. – Benécs, Mezei, Nagy (Kántor), Balga – Dudás, Sági (Szita), Strehó, Laczkó (Jambirch) – Oláh Á., Rados. Edző: Mohácsi László.

Gl.: Laczkó. Sárga lap: Csizmadia, Rácz, ill. Sági, Szita. Kiállítva: Strehó. Jók: Bangó N., Csizmadia, Pásztor, ill. Rados, Dudás, Balga, Szita, Kántor Alacsony színvonalú mérkőzésen a vendégek talált góllal nyertek.

Árva Róbert:– Szerencsénk nem volt, pedig ez is kell a sikerhez. Mindent megtettünk, ezért emelt fővel készülhetünk a következő mérkőzésre.

Mohácsi László: Nem hangolódtunk rá megfelelően a mérkőzésre, így a hazai csapat le tudta lassítani a játékot, úgy, hogy az első félidőben szinte semmi sem történt. A második félidőben beállt fiatalok kicsit felgyorsították a csapatunk játékát, így sikerült megnyernünk az igen alacsony színvonalú mérkőzést. Több sikert kívánok a rimóci csapatnak.

B-V. Á.

Héhalom SE – Cered VSE 2–1 (1–0)

Héhalom 200 néző, vezette: Molnár T. (Szigetvári Z., Kazinczi B.).

Héhalom SE: Vida – Farkas, Hadrik, Gerhát, Sóss – Marton, Babusa, Juhász, Szalontai – Varanyeczki (Franka), Lőrincz. Edző: Szilágyi Albert.

Cered VSE: Fodor – Bóna, Mátyus Á., Pingiczer, Szurok (Csák) – Ficzere, Oláh T., Bonivárt, Lehoczki (Bódi D.) – Znamecz (Bobál B.), Kovács E. Edző: Mátyus Sándor.

Gl.: Babusa, Szalontai, ill. Bonivárt (11-esből). Sárga lap: Babusa, Varanyeczki, ill. Bóna, Mátyus Á., Ficzere, Lehoczki. Jók: egész csapat, ill. Pingiczer.

Kissé szeles, hűvös időjárás ellenére, küzdelmes, jó színvonalú mérkőzést láthattak a nézők. A tartalékosan felálló hazaiak óriási elánnal kezdték a játékot, s már az első percben gólhelyzetet hagytak ki. A sokat futó, harcos héhalmiakkal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, s 44. percben góllá érett a fölényük. Fordulás után gyorsan növelték előnyüket, majd fokozatosan feljöttek a vendégek, uralták a játékot, de gólt nem tudtak szerezni. A lefújás előtt 11-est ítélt a játékvezető a cerediek javára, amit értékesítettek. A hazaiak minden elismerést megérdemelnek.

Szilágyi Albert:– Kedvezőtlen előjelek után – öt sztender játékosunk nem szerepelhetett – kiváló mérkőzést produkáltunk. Végig lelkesen, okosan játszottunk, az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. A második játékrészben kissé elfáradtunk, de a szív, a lelkesedés meghozta gyümölcsét, csak gratulálni tudok a csapat minden játékosának.

Mátyus Sándor: – Az első félidő enervált játéka után a másodikban felébredtünk, de sajnos a hátrányt már nem tudtuk ledolgozni. Gratulálok héhalmiak játékéhoz, további sok sikert nekik.

Sz. A.

Nőtincs SE – Berkenye SE 1–0 (0–0)

Nőtincs, 200 néző, vezette: Lucián J. (Szarvas L., Viktor F.).

Nőtincs SE: Bohony – Schwarcz, Németh, Kovács K., Dancsó – Poholányi, Molnár (Hugyecz), Krajcsek, Fischer – Szunter, Szegvári. Edző: Eöry Tibor.

Berkenye SE: Hisbéli – Miklián, Bábik, Porkoláb (Pazicska), André – Kovács Á., Rottek, Mravik, Balázs – Varga B. Schirilla (Makkai). Játékos-edző: Aranyos Imre.

Gl.: Szunter. Sárga lap: Szegvári, Dancsó, Németh, ill. Rottek, Mravik. Jók: Dancsó, Szunter, Fischer, Krajcsek, ill. Mravik Varga B.

Az erős szél és a pálya talaja megakadályozta, hogy folyamatos játék alakuljon ki. Az első félidő második felére vette át a hazai csapat az irányítást. A fordulást követően folytatódott a küzdelmes játék, és Szunter szépségdíjas góllal döntötte el a három pont sorsát.

R.

Érsekvadkert SE –Palotási SE 10–0 (4–0)

Érsekvadkert, 200 néző, vezette: Szakal T. (Béres K., Holecska A.).

Érsekvadkert SE: Szántó (Ficza) – Szabó László (Balogh), Varga M., Keresztes, Cserni (Bihari) – Tóth, Paulicsek (Varga F.), Nagy R. – Holman J. (Jakus), Varga Gy., Terenyei. Játékos-edző: Holman József.

Palotási SE: Apkó – Jambrich, Kotasz G., Török, Huszár (Kocza) – Csorba (Kotasz E.), Gyöngyösi, Kővári (Vida), Fekete, Tóth (Gieber) – Vitányi. Edző: varga Lajos.

Gl.: Varga Gy. (6), Terenyei, Varga M., Szabó László, Jakus. Sárga lap: Jambricz, Kotasz G. Piros lap: Török. Jók: egész hazai csapat, ill. Fekete, Vitányi, Kővári.

Könnyed hazai győzelem született egy játékvezetői szempontból könnyű mérkőzésen.

Ifj. Holman József: – Soha senkibe sem rúgok bele vagy alázom meg! Főleg nem a nehéz helyzetben levőkbe, ezért csak annyit mondanék, reméljük, hogy egyikünk sem fog hosszú időre kidőlni az ellenfél kemény belépői következményeként. Előző héten is és most is nagyon korrekt játékvezetést és asszisztensi közreműködést tapasztaltunk. Győzelmünket ifj. Pobori Péter és felesége Pistyúr Réka, edzőkollégám apósa, Nagy János, valamint Sipos Ákos emlékére ajánljuk fel. Nyugodjanak békében! További sok sikert és szép jövőt kívánk a palotási csapatnak.

Varga Lajos: –A héten a csapatunkat sérülések és betegségek tizedelték. A remek hazai csapat  nem kímélt minket, tízet számolt ránk. A korai kiállításig sem volt kétséges a győztes kiléte, utána pedig már csak a végeredmény volt kérdéses, ami számomra katasztrofális. A szünetben próbáltam felrázni a csapatot és változtatni. A jelek szerint egyik sem sikerült.

Balogh Balázs

A bajnokság állása

 1. Somos SE 16 13           3            0             50-14     42
 2. Nőtincs 16 11          4             1             48-14     37
 3. Érsekvadkert 16 10           4             2             45-14     34
 4. Karancslapujtő 16 10           2             4             32-17    32
 5. Balassagyarmat 16 7             5             4             21-13    26
 6. Berkenye 16 8             1             7             32-30     25
 7. Cered 16 8             0             8             41-31    24
 8. Nagybátony 16 6 6             4             29-18    23
 9. Pásztó 16 6             4             6            29-28    22
 10. Mátranovák 16 4             4             8             36-44     16
 11. Szécsény 16 4             3            9            25-35    15
 12. Rimóc 16 4             0             12           27-45    12
 13. Héhalom 16 3             0             13           26-45     9
 14. Palotás 16 0             0             16           2-95       0
Megjegyzés: Nagybátonytól 1 pont levonva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában