Helyi közélet

2015.03.31. 05:37

Feltették a lécet a kutyakiállítás szervezői

fenyvesi

Igazi család- és állatbarát napot hozott Salgótarjánba az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete március 29-én, vasárnap. A szabadtéri kutyashow-k sorában idénynyitó eseményre közel 10 országból 751 kutyát neveztek, így minden látogató ízlése szerint válogathatott a cuki, a harcos, a fajtatiszta és a keverék típusú kedvencek, valamint a színes programok közül.

Kiemelkedőnek nevezte a szervezés színvonalát az ötödik salgótarjáni CAC kutyakiállítás vezetőbírója, Kardos Vilmos, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége Bírói testületének tagja. Jó hangulatú, látványos tavaszi rendezvénynek lehetett részese, aki kilátogatott, a salgótarjáni Tóstrand területén rendezett CAC kutyashow-ra. Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete ötven tagot és önkéntest mozgatott meg annak érdekében, hogy a kedvencek és gazdáik megfelelő körülményeket kapjanak a bírálatokhoz, a látogatók pedig az egész napos programokhoz, melyhez a gyönyörű természeti környezetben lévő helyszínt és az igényelt szolgáltatásokat a város önkormányzata, valamint cégei biztosították.

A kiállítást Dóra Ottó, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, akit az eseményre landseer fajtájú kutyája is elkísért. Az értékelések 10 órakor kezdődtek hét körben. A magas nevezési számra való tekintettel a küllembírók nem adtak leíró minősítést, csupán rangsorolták az ebeket. A használaton kívüli nagymedence látványos programhelyszínné változott, ahol délben a szervező egyesület kutyaiskolájának kiképzői és tagjai őrző-védő és engedelmességi bemutatót tartottak. A hivatalos show-t megelőzően kiválasztották a kiállítás legszebb keverék és törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyáit, akik hivatalosan versenyző társaikhoz hasonló díjakban részesültek. A program leglátványosabb része, a Best in Show csodálatos napsütésben zajlott, melyet nagyszámú közönség figyelme kísért a medenceparton.

Csodálatos élményekkel térhetett haza pumi fajtájú kutyájával az a finn kiállító, aki megnyerte az I. fajtacsoportot (a juhász- és pásztorkutyák versenyében), és a magyar fajták között is a dobogóra állt. Figyelemre méltóan szerepeltek a szamojédek, amelyek egy-egy képviselője dobogóra került a Best in Show programjában, valamint ennek junior kategóriájában egyaránt. A salgótarjáni tulajdonosok kutyái közül angol cocker spánieleket láthattunk két színben is a győztesek között. A kiállítás legszebbjének egy orosz fekete terrier bizonyult, akinek gazdája nagy várakozásokkal érkezett Salgótarjánba, mivel az elmúlt évben is győzelmet arattak, igaz akkor még a bébi kategóriában.

Gyermekektől az idősekig mindenki megtalálhatta a szívéhez közel álló szórakozási lehetőséget az eseményen. Ki-ki a „jólfésült” kedvencek között, más az olykor humoros vagy veszélyes bemutatók láttán elégíthette ki érdeklődését, unatkozásra biztosan nem lehetett panasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában