Nool.hu podcast

2024.07.03. 08:47

Kékfény: Nógrád-szerte akadt dolguk a rendőröknek és a tűzoltóknak (podcast)

Bőven akadt teendőjük az elmúlt napokban szűkebb hazánk rendőreinek és tűzoltóinak egyaránt.

Nagy Orsolya

Akadt dolguk a rendőröknek és a tűzoltóknak

Forrás: MW/Illusztráció

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt, az elmúlt héten több bűncselekmény elkövetőjével szemben is intézkedtek a rendőrök.

Hozzátette: az egyik eset során például a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai elfogták azt a férfit, aki a salgótarjáni Acélgyári úton késsel a kezében fenyegetett meg egy járókelőt. A sajtóreferens arra is kitért, hogy a rendőrség a nyári szünetben több tábort is szervez Nógrád-szerte, valamint elárulta, hogy a napokban az egyik munkatársuk rangos elismerést vehetett át.

Több mint negyvenszer vonultak a tűzoltók

A rendőrök mellett a tűzoltók sem tétlenkedtek a múlt héten. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy 45 alkalommal vonultak a tűzoltók az elmúlt hét során. Kifejtette: több tűzesetnél és balesetnél intézkedtek a tűzoltók, de műszaki mentés miatt is siettek és bajba jutott állatokon is segítettek.

A szóvivő kiemelte azt is, hogy a napokban ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be a salgótarjáni Vármegyeházán a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet július elsejétől a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség korábbi vezetője, Okolenszki Gábor tűzoltó ezredes irányítja. Az eddigi igazgató, Seres Tibor tűzoltó ezredes július elsejével, kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult.

További részletek podcastünkben:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában