Nool.hu podcast

2024.07.09. 06:50

Kékfény: bűnözőket kerítettek kézre a nógrádi rendőrök, de a tűzoltók sem tétlenkedtek (podcast)

Eseménydús hetet tudhatnak maguk mögött a Nógrád vármegyei rendőrök és a tűzoltók. A legjelentősebb történésekről portálunk podcast-adásában számoltak be a hivatalos szervek sajtószóvivői.

Sipos Nina Vivien

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: több bűnözőt is kézre kerítettek az elmúlt hét folyamán. Elfogtak, majd lopás vádjával gyanúsítottként hallgattak ki, végül pedig őrizetbe vettek egy 21 éves kállói férfit, aki több helyi épület tetőszerkezetét bontotta meg és lopta el a közelmúltban.

Kékfény: bőven akadt dolguk a rendőröknek és a tűzoltóknak is a múlt héten
Kékfény: bőven akadt dolguk a rendőröknek és a tűzoltóknak is a múlt héten
Forrás: Illusztrációs fotó: MW

Emellett a rendőrség befejezte a nyomozást egy kiemelt fontosságú ügyben, amelyet a Pásztói Rendőrkapitányság még 2023. április 25-én indítványozott egy körözési eljárás során. Egy 33 éves bujáki lakost oly módon bántalmazott egy vele egykorú ismerőse április 23-án, hogy az elszenvedett sérülésekbe a férfi belehalt. Az eset és a nyomozás részleteiről Buda Gábor a podcast-adásunkban részletesen beszámolt.

A szóvivő kifejtette továbbá, hogy mire figyeljünk oda és milyen óvintézkedéseket tehetünk az előttünk álló melegebb időszakban.

Kékfény: mozgalmas hetet tudhatnak maguk mögött szűkebb hazánk lánglovagjai is

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta: összesen hatvanhat lakossági bejelentés érkezett hozzájuk az elmúlt héten, amelyből tizenegy tűzeset és harminckettő műszaki mentés során kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Ezekről részletesen beszámolt műsorunkban a szóvivő, hangsúlyozva a lakástüzek megelőzésének leghatékonyabb módját is.

A közelmúltban lábsérülést szenvedett egy kiránduló Karancsalja külterületén, akit a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai terepjáróval vittek le a mentőautóig. A mentőszolgálat munkatársai végül kórházba szállították a túrázót.

A történtek miatt a túrázásról és annak veszélyeiről is megosztotta Kapás Márton a meglátásait, hasznos tanácsait portálunkkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában