Bűncselekmények sorozata

2024.06.20. 18:00

Sok van a rovásán: fázisceruzával támadta meg ismerősét a fiatal férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki fázisceruzával támadta meg ismerősét annak lakásán.

Nool.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. június 21-én a salgótarjáni autóbusz pályaudvaron beszélgetésbe elegyedett ittas ismerősével, akivel ezután közösen is italoztak. A sértett meghívására felmentek annak lakására, és amíg vendéglátója a mosdóban volt, a vádlott magához vett egy feszültségkereső fázisceruzát, amivel megtámadta a visszatérő férfit: megszúrta a mellkasán, a hátán és a vállán is – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Sok van a rovásán a fiatal férfinek
Sok van a rovásán a fiatal férfinek
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

Mint írták: a támadás hatására a sértett kimenekült a lakásból, a vádlott pedig magához vette áldozata autójának indítókulcsait és a járművel elhajtott. Salgótarjánban felvette utasként egyik barátját, majd nem sokkal később Vizsláson rendőri intézkedés alá vonták.

Mint megtudtuk: a vádlott ezt megelőzően is követett már el bűncselekményeket. 2022 őszén vendégül látta rokonait, majd amikor azok a lakás egy másik helyiségében tartózkodtak, egyikőjük pénztárcáját a benne található 60 ezer forint készpénzzel együtt magához vette és távozott otthonról. 2023. május 21-én egy ismerőse utasaként autózott Salgótarjánban. Amikor betért egy benzinkútra, majd bement annak üzletébe, a vádlott átült a vezetőülésbe, a gépkocsit a benne hagyott kulccsal beindította és elhajtott. Az autót az interneten eladásra hirdette meg, majd még aznap jelentkezett egy vevő, aki nem tudott róla, hogy a jármű bűncselekmény elkövetésével került az „eladóhoz”, és azt megvásárolta 100 ezer forintért.

A fentiekre való tekintettel az ügyészség rablás, lopás, és – mivel utolsó cselekményét drog hatása alatt követte el – bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a férfi ellen.

Arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, vele szemben 7 év börtönbüntetés, 7 esztendő közügyektől való eltiltás, 2 év közúti járművezetéstől való eltiltás, valamint vagyonelkobzás a mértékes indítvány.

A férfi a bíróság döntését letartóztatásban várja, az ügyben pedig a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában