Újraélesztés

2024.06.05. 14:05

Mentőhelikopterrel szállították kórházba a salgótarjáni technikum munkatársát

Nagy erőkkel vonultak ki a mentők szerdán a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum egyik salgótarjáni szakképző intézményéhez. Portálunk megtudta, hogy az egyik oktató került életveszélyes állapotba, a kollégái kezdték meg az újraélesztését. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Veres Edina

Több mentőautó is érkezett a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum ( NVVSzC) Stromfeld Aurél Technikum épületéhez szerdán. Nem sokkal később az oktatási intézmény udvarán egy mentőhelikopter landolt, jelezvén: az iskola falai között heroikus küzdelem folyik.

Bozó János, a technikum igazgatója portálunk érdeklődésére elárulta: egyik kollégájuk lett rosszul és esett össze eszméletlenül az intézményben.

– A tantestület tagjai egyből megkezdték az újraélesztést. Nem sokkal később két autóval kiérkeztek a mentők és folytatták az életmentést – fejtette ki Bozó János, aki arra is rámutatott, hogy a beavatkozás szerencsére sikerrel járt. Hozzátette: a mentőszolgálat munkatársai stabilizáltak munkatársuk állapotát, majd úgy döntöttek, hogy a nyíregyházi kórházba szállítják őt mentőhelikopterrel.

Portálunk az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztályát is megkereste az esettel kapcsolatban. Válaszukkal azonnal frissítjük cikkünk.

Az esettel kapcsolatban portálunk az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ) kért további tájékoztatást. Sebő Katalin, az OMSZ kommunikációs szervezője a Nool.hu-nak megerősítette, hogy bajtársai a helyszínről sikeres újraélesztést követően egy 60 év körüli férfit szállítottak légi úton kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában