Vasúti veszélyeztetés

2024.06.11. 10:20

Kábeltolvajok súlyosan megrongálták a nógrádi vasúti pályát (videó)

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt három férfi ellen, akik súlyosan megrongálták a Nógrádszakál és Litke közötti vasúti pályát.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkat tájékoztatta, hogy a vádlottak március 3-án éjszaka jogtalanul eltulajdonítottak az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonal Nógrádszakál és Litke közötti szakaszán 4,5 km hosszúságú távközlési légkábelt. Láncfűrésszel kivágtak 36 fa tartóoszlopot – melyekből több a vasúti sínekre dőlt –, majd levagdosták és feldarabolták a légkábelt, melyet kocsival, több fordulóval Szlovákiába vittek és ott eladtak.

kábeltolvajok
Többmilliós kárt okoztak a kábeltolvajok
Forrás: Police.hu

„A szakaszon ugyan a személyvonatok közlekedését 2023. augusztus 1. napján megszüntették, azonban a vasúti pályán ritkán, menetrenden kívül nemzetközi tehervonatok közlekednek. A megrongált távközlési kábel az érintett vasúti pályán lévő állomások közti kommunikációt, így a vasúti közlekedés biztonságát szolgálta” – írták.

Súlyos kárt okoztak a kábeltolvajok

Hozzátették, hogy a három férfi a kábelek eltulajdonításával és a pálya megrongálásával összesen 9 millió 301 ezer 500 forint kárt okozott. Ellenük társtettesként, jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekmény a vád. Bűnösségük megállapítása esetén végrehajtandó szabadságvesztés mellett közügyektől eltiltás vár rájuk. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában